Skip to content
Upcoming

adidas viert het dertigjarig Equipment jubileum met zestien sneakers

27 augustus 2021 17:02
adidas viert het dertigjarig Equipment jubileum met zestien sneakers

De adidas Equipment lijn is in 2021 dertig jaar oud. Dit wordt uiteraard gevierd. Het sportmerk brengt zestien nieuwe kicks uit, waarvan er twaalf samenwerkingen zijn.

adidas Equipment

De adidas Equipment lijn kwam voor het eerst uit in 1991. Robert Strasser en Peter Moore hebben deze lijn ontworpen. De twee heren werkten eerst bij Nike en zijn in de late jaren tachtig overgestapt naar adidas.

De EQT lijn ontstond als strategie om een groter marktaandeel te verdienen. Hierom waren de modellen juist erg praktisch en functioneel, zoals de Race Walk en de Running Support 93.

Door de impact van de functionaliteit van de hardloopschoenen uit de EQT lijn mochten Strasser en Moore meer functionele schoenen ontwerpen. Zo hebben zij verschillende tennis-, rugby- en golfschoenen gemaakt.

adidas EQT collectie 2021

Om het dertig jarig bestaan van deze sneakerlijn te vieren brengt adidas zestien nieuwe paartjes uit. Deze paartjes zijn gebaseerd op de eerdere modellen, maar ook maakt een nieuw silhouet een verschijning. Twaalf van deze modellen zijn samenwerkingen.

Voor een overzicht van de nieuwe collectie heeft adidas een nieuwe website gelanceerd. Op deze website zie je alle zestien paartjes en lees je meer informatie over de collabs. Klik op de knop hieronder om de site te bezoeken.

adidas EQT Running Support 93 – ontworpen in Herzogenaurach, Duitsland

De adidas Running Support 93 heeft een bovenwerk gemaakt met suède en mesh. Grijs, wit, zwart en petrol groen bedekken zowel de bovenkant als de onderkant van de sneaker.

adidas EQT Running Support 93

Footpatrol x adidas EQT Running Support 93 – ontworpen in Londen, Verenigd Koninkrijk

De Running Support 93 op de afbeelding hieronder is ontworpen in samenwerking met Footpatrol. Footpatrol heeft de drie hoogste bergen van het Verenigd Koninkrijk bestudeerd en inspiratie hiervan toegepast op het model.

Footpatrol x adidas EQT Running Support 93

Livestock x adidas EQT Running Support 93 – ontworpen in Vancouver, Canada

Op het model hieronder zie je verschillende printjes die geïnspireerd zijn op het ontwerpproces. Prototyping, testen en ontwikkelen zijn de drie uitgangspunten van deze samenwerking tussen adidas en Livestock.

Livestock x adidas EQT Running Support 93

Carnival x adidas EQT Running Support 93 – ontworpen in Bangkok, Thailand

De laatste Running Support 93 is ontworpen met Carnival. De orchidee, de nationale bloem van Thailand, heeft een grote rol gespeeld in de inspiratie voor het ontwerp.

Carnival x adidas EQT Running Support 93

adidas CSG Equipment 91 – ontworpen in Herzogenaurach, Duitsland

Deze adidas CSG Equipment 91 is een ode aan de functionaliteit van de allereerste Equipment hardloopschoenen. Op dit model zitten dezelfde kleuren als op de Running Support 93 van adidas zelf.

adidas CSG Equipment 91

Extra Butter x adidas CSG Equipment 91 – ontworpen in New York, Verenigde Staten

De samenwerking met Extra Butter heeft een speciaal thema, namelijk National Dog Day. Op het bovenwerk zitten verschillende details die naar ‘Man’s Best Friend’ hinten.

Extra Butter x CSG 91

Overkill x adidas CSG Equipment 91 – ontworpen in Berlijn, Duitsland

Op de samenwerking met Overkill zitten een hoop felle kleuren. Groen, blauw en roze accenten bedekken het bovenwerk en de zool.

Overkill x CSG 91

Mita Sneakers x adidas CSG Equipment 91 – ontworpen in Tokyo, Japan

Voor het ontwerp van deze sneaker heeft Mita oude advertenties van adidas’ Equipment lijn bestudeerd. De zin “Runners. Yeah, we’re different.” heeft de Japanse boetiek verder geïnspireerd.

Mita Sneakers x adidas CSG Equipment 91

adidas Equipment Prototype 2021 – ontworpen in Herzogenaurach, Duitsland

Voor het dertigjarig jubileum lanceert adidas een nieuw model, de Prototype 2021. Het bovenwerk is wit met grijze en petrol groene accenten.

 Prototype 2021

Atmos x adidas Equipment Prototype 2021 – ontworpen in Tokyo, Japan

De samenwerking met Atmos is geïnspireerd op snelheid. Snelheid heeft een grote rol in hardlopen. Dit is waar de sneaker uiteindelijk om draait.

Atmos x adidas Equipment Prototype 2021

Politics x adidas Equipment Prototype 2021 – ontworpen in New Orleans, Verenigde Staten

Politics uit New Orleans is ook uitgenodigd door adidas om hun ideeën los te laten op het nieuwe model. De inspiratie voor deze sneaker is Seymore D. Fair. Dit is de mascotte van de World Fair Expo uit de jaren tachtig.

Politics x Prototype 2021

solebox x adidas Equipment Prototype 2021 – ontworpen in Brussel, België

solebox heeft voor het ontwerp van de sneaker hieronder inspiratie gehaald van de technische details van motorsport uniformen. Op het bovenwerk zitten dan ook een hoop functionele materialen.

solebox x adidas Equipment Prototype 2021

adidas Equipment Race Walk – ontworpen in Herzogenaurach, Duitsland

De adidas Equipment Race Walk heeft uiteraard de witte en petrol groene accenten op het bovenwerk. Deze hardloopschoen komt oorspronkelijk uit 1991.

Race Walk

Commonwealth x adidas Equipment Race Walk – ontworpen in Los Angeles, Verenigde Staten

Commonwealth heeft voor het ontwerp van het bovenwerk gebruik gemaakt van een hoop verschillende materialen, waaronder een reflecterend textiel. De tussenzool is gifgroen, waardoor je sowieso opvalt met dit paartje aan je voeten.

Commonwealth x adidas Race Walk

Limited Edt x adidas Equipment Race Walk – ontworpen in Singapore, Maleisië

De samenwerking met Limited Edt is geïnspireerd op de F1 Night Race dat tijdens de Grand Prix in Signapore plaatsvindt. De donkere en felle accenten op het bovenwerk zijn duidelijk te herkennen.

Limited Edt x Race Walk

Hanon x adidas Equipment Race Walk – ontworpen in Aberdeen, Verenigd Koninkrijk

Hanon heeft inspiratie gehaald bij de clubs waar Britse arbeiders zaten in de jaren negentig en brengen de nostalgie van toen terug met dit ontwerp. Op het bovenwerk zitten bruine, oranje en blauwe accenten.

Hanon x adidas Race Walk

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom deze lijn? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je de releasekalender in de gaten houden en onze blogs lezen.