Skip to content
Brand

adidas tekent Squid Game’s Hoyeon Jung bij adicolor Campaign

9 oktober 2021 11:00
adidas tekent Squid Game’s Hoyeon Jung bij adicolor Campaign

De ‘Squid Game’ actrice Hoyeon Jung is in kort tijd razend populair geworden. Nu maakt de Zuid-Koreaanse actrice ook een verschijning in de nieuwe adicolor campagne van adidas.

Hoyeon Jung in ‘Squid Game’

Netflix bracht op 17 september 2021 de serie ‘Squid Game’ uit. Deze Zuid-Koreaanse serie gaat over een overlevingsspel waarin burgers hun leven riskeren voor 46 miljoen won (33 miljoen euro). Actrice Hoyeon Jung is een van deze deelneemsters en speelt Kang Sae-byeok. In de serie wordt haar karakter ook wel gerefereerd naar 067, het nummer van haar tracksuit.

Netflix begon twee jaar geleden zijn samenwerking met director Hwang Dong-hyuk en binnen no-time werd de serie een wereldwijd succes.

Carrière Hoyeon Jung

Sinds de serie is uitgebracht, heeft Hoyeon Jung veel online aandacht gekregen. Zo kreeg de ster er in drie weken tijd 15 miljoen Instagramvolgers bij. Hoyeon was al bekend bij sommigen door haar carrière als model. Zo was zij in het vierde seizoen van ‘Korea’s Next Top Model’ als tweede geëindigd.

Sinds de komst van de hitserie ‘Squid Game’ is Hoyeon ook in de landen buiten Noord-Korea erg bekend geworden. Zo tekende ze in 2021 bij Louis Vuitton en is ze nu ‘Global Ambassador’ bij het high-end merk. Op 6 oktober 2021 liet Hoyeon weten dat ze ook in de nieuwe adicolor campagne van adidas te zien is.

Zo postte ze een Instagram bericht waarin ze in een adidas jumpsuit te zien is met het adicolor logo eronder.

Campaign adicolor

In 1983 werd de eerste adicolor collectie van adidas uitgebracht. Deze bestond uit een witte ‘adicolor’ sneaker met de drie iconische adidas strepen op de zijkant. De all-white sneaker werd geleverd met een stiften set. Op deze manier kon je een eigen twist geven aan je adicolor paartje en stond creativiteit centraal.

In 2006 kwam adidas met de adicolor ‘Color Series’. In deze collectie werkte adidas samen met artiesten als Jeremy Scott en Keith Haring samen. Vibrante en vrolijke kleuren stonden centraal in de ‘Color Series’. Ook waren de drie strepen op de modellen terug te vinden.

adicolor sneakers spray tan
adicolor sneakers met spray cans (2006) l Foto van Sneaker Freaker

De items in de adicolor collectie zijn tijdloos en delen vaak hetzelfde ontwerp. Hierbij staan de drie strepen centraal en hebben de outfits de bekende adidas kleuren. Denk hierbij aan de blauwe kleur ‘Bluebird’. In de nieuwe adicolor collectie komen ook meer ingetogen kleuren naar voren. Zo hebben de tracksuits ook beige en khaki kleuren gekregen en zijn er velours varianten.

adicolor & Hoyeon Jung

In de laatste adicolor collectie is de Zuid-Koreaanse actrice te zien in een denim-inspired tracksuit. Ook op dit tracksuit zijn de drie strepen op de mouwen en de broekspijpen gestikt. Het adidas Trefoil logo is het logo van de adicolor collectie en komt ook terug op het denim trainingspak.

adicolor Hoyeon Jung
Beeld van adidas

Ook is de actrice in een turquoise kleurige trui te zien. De kleuren uit deze collectie doen denken aan de serie ‘Squid Game’. Gedurende de gehele serie zijn de deelnemers in een teal-kleurig tracksuit te zien, waaronder ook Hoyeon.

De actrice is ook te zien in een donkergroen adicolor trainingspak te zien. Zo deelde het Koreaanse Instagram account op 8 oktober 2021 een snippet van de komende collectie met Hoyeon.

Naast de adidas collectie van Hoyeon Jung, heeft de adicolor collectie nog veel meer te bieden. Van hoodies tot aan trainingsbroeken, de adicolor collectie heeft met zijn brede kleurenpallet voor iedereen wat wils.

Mocht je meer van dit soort berichten ontvangen, download dan onze Sneakerjagers app en blijf op de hoogte van de laatste updates en collecties. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook en mis geen enkel nieuwtje.