Skip to content
Newsfeed

adidas presenteert nieuwe EK-bal FUSSBALLLIEBE

26 november 2023 20:06
adidas presenteert nieuwe EK-bal FUSSBALLLIEBE

In november 2023 onthulde adidas de nieuwe voetbal voor het EK voetbal in Duitsland. De bal, met de naam ‘FUSSBALLLIEBE,’ wat staat voor ‘liefde voor voetbal,’ introduceert voor het eerst adidas Connected Ball Technology in de geschiedenis van het toernooi. Met deze technologie kan realtime-data naar de VAR (Video Assistent Referee) worden verzonden.

Het ontwerp van de bal weerspiegelt de dynamiek van het spel, met opvallende zwarte vleugelvormen die eruit knallen dankzij die kleurrijke randen, bochten en stippen. Felle rode, blauwe, groene en oranje accenten vieren de vibes van de deelnemende landen en het simpele, maar geweldige voetbalspel. Als laatste zijn er gedetailleerde illustraties van de stadions van het toernooi te zien, samen met de namen van de gaststeden.

adidas Fussballliebe
adidas Fussballliebe
Foto’s van adidas


Een primeur voor het EK voetbal is dat de bal is uitgerust met adidas Connected Ball Technology. Deze innovatie stuurt nauwkeurige balgegevens in real-time naar de VAR, zodat ze veel sneller beslissingen kunnen maken tijdens de wedstrijd.

Samen met Kinexon helpt deze technologie ook bij UEFA’s semi-geautomatiseerde buitenspeltechnologie en maakt het makkelijker om individuele balcontacten te identificeren, waardoor het minder lang duurt om overtredingen in het 16 meter gebied, zoals hands, op te lossen.

adidas Fussballliebe

FUSSBALLLIEBE, de officiële adidas EK-bal, zal worden ingezet in alle 51 wedstrijden, beginnend op 14 juni 2024. De openingswedstrijd wordt gespeeld door gastland Duitsland tegen een nog onbekende tegenstander in München. Je kunt ook zelf de bal aanschaffen, wel zit hier een klein prijskaartje aan van €150,-.

adidas blijft in de voetbalwereld innoveren en heeft nu ook diverse retro shirts opnieuw geïntroduceerd. Neem een kijkje via de onderstaande knop!

adidas Fussballliebe
adidas Fussballliebe
adidas Fussballliebe
adidas Fussballliebe
adidas Fussballliebe