Skip to content
Upcoming

adidas presenteert de retro 2000 Running collectie

27 januari 2024 10:52
adidas presenteert de retro 2000 Running collectie

adidas heeft opnieuw inspiratie uit het archief gehaald om een aantal gave ontwerpen nieuw leven in te blazen. Hier presenteren we gedetailleerd de ‘nieuwe’ retro Running styles uit de collectie van 2000!

Dit seizoen komt adidas Originals (terug) met een 2000 Running collectie. De collectie bestaat uit één-op-één remakes van een aantal van de meest iconische hardloopsilhouetten. Opnieuw combineert adidas het tijdperk van nu met dat van vroeger.

Je kunt nu drie verschillende silhouetten kopen die als het ware herboren zijn. Laten we beginnen met de adidas Ozmillen.

adidas Ozmillen

De gloednieuwe adidas Ozmillen is geïnspireerd op de Ozweego – zoals de naam al doet vermoeden. De Ozmillen borduurt voort op de esthetiek van de jaren 2000 en combineert metallic overlays, een bovenwerk van mesh en adiplus demping.

adidas Response CL

De Response CL is een eerbetoon aan de experimentele geest van het adidas archief. Het paartje heeft zowel mesh segmenten als synthetische elementen. In tegenstelling tot de adidas Ozmillen vind je in deze sneaker EVA demping.

adiStar Cushion

Als een van de meest herkenbare silhouetten van de jaren 2000 viert deze kick ook een comeback. De sneaker is nu net zo futuristisch als toen en heeft een ademend bovenwerk van mesh, reflecterende details en Adiprene demping.

Wat is er speciaal aan de adidas Originals 2000 Running collectie?

De collectie wordt gelanceerd met een opmerkelijke campagne die absoluut de moeite waard is om te ontdekken. De gerenommeerde Britse fotograaf Ewan Spencer, die faam verwierf in de late jaren ’90 en het begin van de jaren 2000, en de hedendaagse visueel ontwerper Sophie Jone brengen het verhaal van adidas tot leven in een dynamisch visueel gesprek.

Je kunt de video hieronder bekijken.

via adidas

Daarnaast worden de nieuwe silhouetten niet alleen verkrijgbaar gesteld, maar ook vergezeld door een bijpassende kledingcollectie. Hieronder vind je tevens de officiële visuals.

De adidas 2000 Running collectie is nu verkrijgbaar bij adidas en andere retailers.

Als je dit soort nieuws niet meer wilt missen, moet je zeker de Sneakerjagers nieuwspagina en de releasekalender in de gaten houden. Daar houden we je altijd op de hoogte!