Skip to content
Brand

adidas lanceert een groot netwerk voor studentenatleten

28 maart 2022 21:00
adidas lanceert een groot netwerk voor studentenatleten

adidas focust zich steeds meer op hun community. Om een grotere onpartijdige en inclusieve toekomst te creëeren heeft het Duitse sportmerk een groot netwerk opgezet voor studentenatleten. Het nieuwe netwerk is een Name, Image, Likeness (NIL) programma. NIL is een beleid van de NCAA, National Collegiate Athletic Association, dat ervoor zorgt dat elk studentenatleet dezelfde rechten heeft.

adidas’ grote netwerk

adidas heeft de mogelijkheid om meer dan vijftigduizend studentenatleten te bereiken verspreid over drieëntwintig sporten en honderdnegen Division-NCAA scholen. Het nieuwe NIL programma zal er voor zorgen dat alle geschikte studentenatleten, ongeacht gender, een betaald merk-ambassadeur kan worden. Het nieuwe netwerk zal over de komende twaalf maanden in vier delen lanceren. Het zal beginnen bij de Historically Black Colleges and Universities en Power-5 partners in de herfst van 2022. In april 2023 zal het netwerk bij alle aangesloten scholen actief zijn.

Rupert Campbell, president van adidas Noord-Amerika, geeft aan dat ze bij adidas erg betrokken zijn bij de verandering in de sportwereld, waarbij studentenatleten een grote rol spelen. Zij zijn de toekomst en moeten worden erkend, vertelt hij. Met het nieuwe NIL programma wil Rupert meer inclusie in de sportwereld ontwikkelen en andere atleten inspireren met een onpartijdige toekomst.

“adidas’ NIL network is an incredible step forward for the growth of women’s sports. It will have an impact on the future of college athletics and hopefully create a more equal, sustainable landscape where athletes feel supported and invested in as they grow in their college careers. It builds upon adidas’ and my shared ambition to empower the next generation of women in life and sport.”

Candace Parker, adidas partner

March Madness

Tijdens de March Madness toernooien zullen fans de eerste glimp van adidas’ idee zien. Bij de warming-up van de Sweet 16, Elite 8, Final Four en National Championship wedstrijden zullen de teams van adidas t-shirts dragen met ‘More Is Possible’ erop. Het shirt wordt gezien als een sterke herinnering om jouw eigen grenzen te verleggen en jezelf uit te dagen.

adidas studentenatleten
adidas

Op het t-shirt staat ook tekst van de Title IX wet. Deze wet is in 1972 afgeschaft. De Title IX wet verbiedt discriminatie op basis van geslacht op alle scholen of onderwijsinstellingen die vanuit de overheid worden gefinancierd.

Billie Jean King vertelt aan adidas dat sporters lang hebben gevochten voor gelijkheid sinds de afschaffing van deze wet. King is blij met adidas en dat het sportmerk stappen onderneemt voor een veiligere en fijnere toekomst in de sport.

Impossible is Nothing campagne

adidas is druk bezig met een veiligere cultuur creëeren in de sportindustrie. Ze willen eerlijkheid en gelijkheid op alle sportvelden. Het sportmerk lanceerde eerder al de ‘Impossible is Nothing’ campagne, waar het NIL netwerk de nieuwste toevoeging van is. Deze campagne richt zich op de groei van toegankelijkheid, het vieren van inclusie en het creëeren van een gelijke toekomst in sport. adidas wil dat iedereen zich welkom, aangemoedigd en ondersteund voelt.

Candace Parker zal binnenkort een documentaire uitbrengen, met adidas als sponsor, over de impact van Title IX in de sportwereld. De docu zal ‘Title IX: 37 Words That Changed America’ heten. De documentaire zal op zaterdag 2 april op de Amerikaanse zender TBS voor het eerst te zien zijn.