Skip to content
Brand

adidas komt met EQT 30th Anniversary pack

30 oktober 2021 21:00
adidas komt met EQT 30th Anniversary pack

Het 30th Anniversary pack van adidas EQT komt binnenkort uit. Hierin krijgen vier klassieke paartjes een nieuwe variant en delen alle vier hetzelfde kleurenschema. Het pack wordt op 3 november 2021 gereleased.

adidas EQT lijn

De EQT (Equipment) collectie van adidas viert dit jaar zijn 30-jarige jubileum. Deze adidas Originals werd in 1991 voor het eerste uitgebracht en kwam in de kleuren grijs, wit en ‘Sub Green’. De EQT lijn was ontworpen door Robert Strasser en Peter Moore. Met de EQT lijn wou adidas zich focussen op alles wat belangrijk was in een sneaker. Dit hebben zij onderdeel voor onderdeel aangepast.

adidas EQT Prototype 30th Anniversary
De adidas Equipment Prototype 30th Anniversary Pack

Ook wilden de twee figuren met het EQT lijn sport en stijl combineren in hun ontwerpen. In de jaren ’90 was adidas een bekend merk op gebied van sportschoenen. In de Equipment lijn wou adidas de paartjes naast functioneel ook stijlvol maken. De sneakers moesten niet alleen de atleet ondersteunen en goed opgebouwd zijn, ook moest hij er chique uitzien.

De eerste paartjes uit de lijn kwamen in de bekende groene kleur. De sneakers hadden een minimalistisch uiterlijk en combineerden rustige kleuren. Op het middenpaneel waren de drie iconische adidas strepen te zien.

adidas EQT CSG 30th Anniversary
adidas EQT CSG 30th Anniversary Pack

Naast de aandacht naar het strakke design, focuste de schoen zich ook op het verbeteren sport prestaties. Zo waren de schoenen uit de lijn voor allerlei verschillende sporten te dragen.

EQT 30th Anniversary pack

In het 30th Anniversary pack krijgen de originele paartjes een make-over. De modellen Support, Race Walk, Cushion en Prototype krijgen een nieuwe look dat inspiratie haalt uit de eerste EQT sneakers. Zo behouden de paartjes hun originele silhouet en maakt de kleur ‘Sub Green’ ook weer zijn vertoning op de modellen.

De adidas EQT Support 93 is het eerste model uit het pack. De sneaker combineert de kleuren off-white, zwart en grijs in het bovenwerk. Hierbij is de upper gemaakt van mesh en kleuren de suède overlays grijs en off-white. Op de drie strepen op het middenpaneel komt de ‘Sub Green’ kleur terug. Deze is ook terug te zien bij de eyestays en op de middenzool.

adidas EQT Support Runner 30th Anniversary
adidas EQT Runner 93 l S29092

adidas EQT Support 93

S29092 · Prijs vanaf €116,-

Naar alle aanbieders

De adidas CSG EQT 91 combineert dezelfde kleuren maar heeft een wat lichter uiterlijk gekregen. Hierbij kleurt de upper wit en zijn de overlays grijs en off-white. Ook heeft het model de Torsion technologie in de middenzool. De EQT Race Walk heeft de meest retro look van alle vier de paartjes en kleurt off-white. Ook bij dit paartje kleuren de drie adidas strepen groen.

adidas EQT Consortium 30th Anniversary
adidas Consortium EQT 91 l G58101

adidas EQT CSG 91

G58101 · Prijs vanaf €56,-

Naar alle aanbieders
adidas EQT Race Walk 30th Anniversary
adidas EQT Race Walk l S29093

adidas EQT Race Walk

S29093 · Prijs vanaf €28,-

Naar alle aanbieders

Het laatste model uit het pack, is de adidas EQT Prototype. Dit model heeft in tegenstelling tot de Race Walk een wat futuristische look. De drie strepen op het middenpaneel zijn vervangen door het driehoekvormige overlays van synthetisch materiaal. Wel behoudt het model de iconische kleuren die ook in de rest van het pack te zien zijn.

adidas EQT Prototype 30th Anniversary
adidas Consortium EQT Prototype l GX1405

adidas EQT Prototype

GX1405 · Prijs vanaf €57,-

Naar alle aanbieders

Drop Anniversary pack

In de afgelopen 30 jaar is de sneaker een geliefd model geworden op zowel het sportveld, als ernaast. De classic colorway geeft het paartje een retro look en ook de logo’s op de hiel en tong blijven onaangeraakt. Ook is de term ‘Equipment’ onder het logo gestikt bij de vier modellen.

‘Life needs Equipment’ | Image by adidas

Naast de vier eigen colorways, maken de stores Footpatrol, Overkill, atmos en Hanon ook hun eigen versie van de sneaker. In aansluiting op het Anniversary pack, heeft adidas ook zijn eigen ‘Life Needs Equipment’ website gelanceerd. Hierop zijn de modellen die ontworpen door de hiervoor genoemde winkelsmaar is hier te bekijken.

De vier adidas EQT 30th Anniversary paartjes worden op 3 november 2021 gereleased.