Skip to content
Brand

adidas heeft Reebok verkocht voor 2,1 miljard euro 💰

14 augustus 2021 16:00
adidas heeft Reebok verkocht voor 2,1 miljard euro 💰

Het gerucht ging al maandenlang rond maar het is nu echt gebeurd. adidas heeft Reebok verkocht voor 2,1 miljard euro.

Het Duitse sportmerk heeft bevestigd dat ze tot een overeenkomst zijn gekomen met Authentic Brands Group om Reebok te verkopen voor 2,1 miljard euro (2,5 miljard dollar). De deal wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2022.

adidas kocht Reebok in 2006 voor 3,8 miljard dollar. Reebok was toen nog erg actief en hoog in de ranglijsten in de NBA en NFL. Ze kochten dit sportmerk om groter te worden in de Verenigde Staten.

Part of the issue was a lack of clarity around what Adidas wanted Reebok to be. As a result, it was neither seen as the go-to brand for sporting professionals nor for those looking for athleisure fashion and style.

Neil Saunders, managing director of GlobalData Retail

In maart van 2021 heeft adidas hun ‘Own The Game’ strategie aangekondigd. Met deze strategie willen zij verschillende doelen behalen op het gebied van duurzaamheid, sales en innovatie vóór 2025. Eén van deze doelen was om de merkarchitectuur te verscherpen.

Kasper Rorsted, de CEO van adidas AG, is blij met wat het team van Reebok heeft bereikt. In 2016 werd het voor hem duidelijk dat de producten sterker waren dan het merk en dat ze dat moesten veranderen. Naar meerdere pogingen dit te proberen hebben ze toch de knoop doorgehakt. adidas wil vanaf nu zich nog meer gaan focussen op hun ‘Own The Game’ strategie. Ze willen als merk groeien zodat ze een groter marktaandeel zullen hebben.

adidas 'Own the Game'

Authentic Brands Group

Authentic Brands Group omschrijft zichzelf als een merk ontwikkeling, marketing en entertainment bedrijf. Ze brengen merken langere en betere waarde door te werken met kwalitatieve fabrieken, wholesalers en retailers.

ABG heeft meer dan dertig merken onder hun naam staan waaronder Forever 21, Juicy Couture, Sports Illustrated en Aéropostale.

Het bedrijf richt zich op verantwoordelijkheid door de focus te leggen op duurzaamheid, inclusiviteit en educatie. Ze doen dit door verschillende bedrijven die bezig zijn met deze onderwerpen mee te nemen in hun proces.

Authentic Brands had al een aantal jaren een oog op Reebok. Het sportmerk heeft een heel groot globaal bereik over meer dan tachtig landen.

De aankoop van Reebok is voor Authentic Brands een grote stap geweest. Met deze stap krijgen ze steeds een grotere impact op de retailmarkt in Noord-Amerika.

Volgens CNN krijgt Reebok nu de kans om te gaan groeien als ze zich minder focussen op het competeren met Nike. Het is voor het sportmerk belangrijker om zich te focussen op de band met de consument en op de retail.


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je de releasekalender in de gaten houden en onze blogs lezen.