Skip to content
Upcoming

adidas en Offspring komen met een nieuwe ZX 9000 ‘LDN to LA’

21 juli 2021 18:47
adidas en Offspring komen met een nieuwe ZX 9000 ‘LDN to LA’

Vorig jaar brachten adidas en Offspring samen een adidas ZX 10000 en een ZX 8000 uit. Deze sneakers waren geïnspireerd op Los Angeles en Londen. Nu is het tijd voor een nieuwe Londen variant.

Offspring

Offspring is een sneakerwinkel uit Londen. Je kan er exclusieve sneakers vinden als Jordan’s en Yeezy’s. De winkel bestond al in 1996. In deze tijd was het een gat in de markt om de meest gewilde sneakers te verkopen. Offspring speelde hierop in. Door deze stap te zetten groeide de sneakerwinkel erg snel. Sneakerfans wisten de winkel te vinden en stonden er uren voor in de rij.

Tot op de dag van vandaag is Offspring één van de bekendste sneakerwinkels in Londen. De winkel heeft ook al meerdere samenwerkingen mogen doen met grote merken. adidas is geen onbekende van de Britten en gaan dit jaar weer met het Duitse sportmerk in zee.

Offspring x adidas ZX ‘London to LA’ pack

Offspring x adidas ZX 8000 ‘London Bridge’ | FX3100

De eerste ZX tussen Offspring en adidas was de ZX 8000 ‘London Bridge’. Deze kwam uit in mei van 2020. Op deze sneaker zie je de kleuren van de Tower Bridge in het centrum van Londen.

Het bovenwerk van deze sneaker is gemaakt in combinatie van mesh en suède. De blauwe kleur leidt af van de blauwe kleur die ook op de brug te zien is. De drie strepen op de zijkant zijn paars. De lichte kleur die te zien is op de plastic overlay en op de overlay rondom de veters zagen we een maand erna ook terug op de ZX 10000 ‘LA’.

offspring x adidas zx 8000 london bridge
Image by Offspring

Offspring X adidas ZX8000

FX3100 · Prijs vanaf €221,-

Naar alle aanbieders

Offspring x adidas ZX 10000 ‘LA’ | FX3099

De tweede ZX tussen Offspring en adidas was de ZX 10000 ‘LA’. Deze kwam in juni van 2020 uit. Veel kleuren uit de Hollywood Hills zijn terug te vinden op dit model. Dit was ook het voornamelijke inspiratiebron tijdens het ontwerpproces.

De basis van het bovenwerk is een grijze tint. De overlays hierboven zijn in een aardekleur, net als de overlay rondom de neus. Op de neus en op de hiel zitten lichtblauwe accenten die hinten naar de sneaker hierboven. Op de lace lock staat zowel het logo van adidas als van Offspring.

offspring x adidas zx 10000 la
Image by Offspring

adidas ZX 10000 Offspring LA

FX3099 · Prijs vanaf €128,-

Naar alle aanbieders

Offspring x adidas ‘LDN to LA part 2’ pack

Er komt een vervolg op het eerste pack met een adidas ZX 9000 die Londen representeert.

Offspring x adidas ZX 9000 ‘LDN’ | GZ7044

De Offspring x adidas ZX 9000 heeft Londen centraal staan. Wat opvalt zijn de contrasterende stiksels die verspreid zitten over de sneaker. Op het bovenwerk zit ook exposed foam bij de drie adidas strepen, een omgekeerde label op de tong en het product label aan de buitenkant. Dit zorgt er voor dat het model niet af lijkt. Dit is ook de bedoeling. Deze schoen straalt de industriële kant van Londen uit.

De inspiratie die is genomen voor deze sneaker is terug te vinden in de Engelse vlag. Rood, wit en blauw zien we veel op het bovenwerk. Op de hiel zit een blauwe gekronkelde lijn, dit is de rivier de Thames. Daaronder zitten de coördinaten van de rivier. De turquoise tinten hinten naar de OG ZX 9000. Dit was een populaire colorway in het Verenigd Koninkrijk.

Op de binnenzolen zie je een kaart van de stad. Hierop staan de winkels van Offspring gemarkeerd. Bij de aankoop horen stickers. Bekijk de beelden van de sneaker hieronder.

offspring x adidas zx londen
londen
offspring x adidas zx londen
londen
offspring x adidas zx londen
londen
londen
All images by Offspring
londen

Offspring X adidas ZX9000 'London to LA'

GZ7044 · Prijs vanaf €1.272,-

Naar alle aanbieders

De Offspring x adidas ZX 9000 ‘LDN’ komt uit op zaterdag 24 juli bij Offspring. Wil jij deze release niet missen en ben je benieuwd of er nog een ‘LA’ variant aan komt? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In deze app kan je meldingen aanzetten voor jouw favoriete nieuwe releases in de releasekalender en kan je onze blogs lezen.