Skip to content
Upcoming

adidas en Karlie Kloss keren terug met nieuwe collectie

18 mei 2022 22:00
adidas en Karlie Kloss keren terug met nieuwe collectie

adidas en Karlie Kloss komen opnieuw samen en zullen hun derde collectie gaan lanceren. De collectie bevat 17 kledingartikelen, 3 sneakers en 2 accessoires. Waarin ze technologie, sport en fashion combineren. Op 19 mei 2022 om 10:00 uur ’s ochtends zal de gehele collectie uitkomen op de website van adidas. We nemen je graag even mee in de collectie!

Karlie Kloss

Karlie Kloss is een Amerikaans model en ondernemer, die van 2011 tot en met 2015 behoorde tot de Victoria’s Secret Angels. Op de catwalk heeft ze gelopen voor vele bekende modeontwerpers en modehuizen zoals bijvoorbeeld Marc Jacobs en Calvin Klein. In 2014 stond ze op de cover van Vogue. Ze is zelfs uitgeroepen door de Franse Vogue als één van de 30 topmodellen van de jaren 2000.

Ze heeft een Youtube-kanaal opgericht genaamd ‘Klossy’, dat een kijkje achter de schermen biedt in de mode-industrie. Maar dat is niet het enige wat ze heeft opgericht, in 2015 richtte ze Kode With Klossy op. Wat een initiatief is om jonge vrouwen in Amerika, leerervaringen en kansen te bieden om hun zelfvertrouwen te vergroten en hun passies na te leven in technologie gedreven wereld.

adidas x Karlie Kloss

De aankomende collectie wilt meisjes en vrouwen aanmoedigen om een actieve levensstijl te leiden. De kledingstukken hebben een QR-code waarmee de drager het verhaal achter het ontwerp kan ontdekken. Op deze manier worden fashion, sport en technologie met elkaar gecombineerd.

Het bestaat uit functionele workout-basics tot moderne lifestyle kledingstukken. Elk item biedt comfort en functionaliteit. Zo zit er in de collectie bijvoorbeeld een oversized crèmekleurige pullover die in combinatie gedragen kan worden met een zwarte korte broek. Maar ook een reeks sportshorts in lentetinten. Bovendien is elk item perfect om te switchen tussen het alledaagse leven en de gym. In de twee videos kun je een beeld krijgen van het idee hierachter.

AEROREADY en NO DYE

De collectie is gemaakt om optimale prestaties en comfort te leveren. Waardoor de AEROREADY-technologie van adidas natuurlijk niet kan ontbreken. Elk item bevat deze technologie waardoor je droog blijft wanneer je zweet. Daarnaast zijn sommige artikelen gemaakt met NO DYE-technologie. Dit is een technologie die werkt met de natuurlijke kleur van een materiaal waardoor ze minder water en energie verbruiken.

adidas x Karlie Kloss
adidas x Karlie Kloss

Parley Ocean Plastic

Niet alleen is er gebruik gemaakt van de NO DYE-technologie, sommige items in de collectie zijn gedeeltelijk gemaakt van Parley Ocean Plastic. Dat is plastic afval dat van afgelegen eilanden, stranden en kusten is gehaald. Hierdoor wordt voorkomen dat het plastic afval in de oceanen terecht komt.

Van 23 mei 2022 tot en met 8 juni 2022 zal er een evenement plaatsvinden. Voor elke 10 minuten die je in deze dagen hardloopt, zal Parley het gelijkwaardige gewicht van één plastic fles opruimen van stranden, afgelegen eilanden en kustlijnen. Lees hier meer!

De adidas x Karlie Kloss collectie zal droppen op 19 mei 2022 om 10:00 uur ’s ochtends, op de website van adidas. Daarnaast kun je ook alvast de collectie bekijken! Hou voor meer blogs als deze vooral onze nieuwspagina in de gaten!