Skip to content
Newsfeed

Een blik op A$AP Rocky’s eerste PUMA x Formula 1 collectie

16 november 2023 16:16
Een blik op A$AP Rocky’s eerste PUMA x Formula 1 collectie

In oktober 2023 kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse rapper A$AP Rocky een opmerkelijke stap in zijn carrière heeft gezet. De artiest van ‘Praise the Lord‘ bekleedt nu de positie van creative director voor de nieuwe samenwerking tussen PUMA en de Formule 1. Een maand later, in november 2023, biedt PUMA ons een gedetailleerde blik op de eerste collectie van deze samenwerking, die verkrijgbaar zal zijn tijdens de Grand Prix van Las Vegas.

PUMA x Formule 1

Eerder dit jaar, in mei 2023, kondigde PUMA aan dat het een langdurige samenwerking is aangegaan met Formule 1. Hiermee is PUMA nu de exclusieve leverancier van officiële Formule 1-kleding, schoenen en accessoires voor zowel op als buiten het circuit. Lees hier meer over de samenwerking!

A$AP Rocky

PUMA had echter grotere plannen dan alleen racemode. Ze wilden de wereld van Formule 1 verbinden met streetwear en de harten van fans veroveren. Daarom heeft het Duitse merk A$AP Rocky aangesteld als creative director. Rocky zal deze samenwerking leiden door collecties te ontwerpen die op racedagen worden verkocht.

A$AP Rocky
A$AP Rocky
Foto’s van PUMA

A$AP Rocky zelf is erg enthousiast over deze nieuwe uitdaging: “Working with brands as iconic as PUMA, and as innovative as F1, has been truly inspiring,” zegt hij over de samenwerking. “When the world sees what were doing, I believe a shift will happen with how brand’s approach taking risks and working with diverse creatives.

Grand Prix van Las Vegas

De eerste PUMA x Formule 1-collectie van A$AP Rocky wordt tijdens de Grand Prix van Las Vegas in november 2023 gelanceerd. Op 17 november 2023, zullen er verschillende items ook te koop zijn op de website van PUMA.

De aankomende collectie combineert mode, streetwear en elementen van de motorsport. We zien items als longsleeve t-shirts met verwijderbare racehandschoenen, shorts met een afneembaar schort, spijkerbroeken met ingebouwde kniebescherming, verweerde petten en bivakmutsen.

A$AP Rocky x PUMA x Formula 1
A$AP Rocky x PUMA x Formula 1
A$AP Rocky x PUMA x Formula 1
A$AP Rocky x PUMA x Formula 1
A$AP Rocky x PUMA x Formula 1
Foto’s van PUMA

Deze limited edition collectie van kleding en accessoires dient als voorproefje van wat nog komen gaat. In 2024 zullen er namelijk nog veel meer collecties droppen, waarbij Rocky met PUMA en de Formule 1-teams zal samenwerken om deze collecties te ontwerpen. Benieuwd naar onze PUMA bestsellers? Klik dan op de button hieronder.

De rapper is de nieuwste toevoeging aan de indrukwekkende lijst van ambassadeurs van PUMA. Hij sluit zich aan bij niemand minder dan zijn partner, Rihanna. Wiens FENTY PUMA-lijn in maart 2023 een opvallende comeback maakte. Lees hier meer over de collab tussen FENTY en PUMA.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date