Skip to content
Upcoming

Noah NY x Vans zijn terug met een nieuwe samenwerking

6 april 2021 19:00
Noah NY x Vans zijn terug met een nieuwe samenwerking

Noah NY en Vans zijn terug! Opnieuw worden de stijlen van beide merken samengebracht op een Vans sneaker. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, de twee merken hebben al een rijke geschiedenis samen.

De Vans sneakers kennen we allemaal. Al sinds 1966 werken de twee broers Paul en James van Doren aan de skateschoenen. Het bedrijf heette oorspronkelijk Van Doren Rubber Company. Ze stonden dan ook bekend om de dikke rubberen zolen. Nog steeds is deze zool erg geliefd onder skaters, maar de sneakers zijn ondertussen uitgegroeid tot veel meer.

Vans heeft al veel samenwerkingen achter de rug. Zo ook met Noah NY. Noah is een heren kledingmerk opgericht in Amerika door Brendon Babenzien. Brendon stond bekend om zijn vrijdenkende visie. Deze visie is dan ook de basis van het merk. Skate-, surf- en muziekculturen samenbrengen, is wat Babenzien wil bereiken met Noah. Daarnaast streven ze ook naar kwaliteit, integriteit en originaliteit.

Noah x Vans

Zoals we al benoemden, is dit niet de eerste keer dat de twee samenwerken. De eerder gedropte sneakers van Noah x Vans hebben allemaal opvallende printjes, kleuren en materialen. De stijl van beide merken zijn duidelijk te herkennen op elk paartje. Verschillende Vans sneakers zijn al gebruikt.

De laatste samenwerking was in oktober 2020. Noah x Vans dropte het Era silhouette in verschillende colorways. Deze drop was een eerbetoon aan de eerste skateschoen van Vans. De Noah versie is een mix van patronen en kleuren, die zijn geïnspireerd op de jaren ’80. In deze tijd waren de surf- en skateculturen samen een “gecontroleerde chaos”, zoals Noah NY het zelf noemde.

Noah x Vans 2020

Noah x Vans OG Style 24LX

De samenwerking zet voort. Opnieuw brengt Noah ons terug naar de 80’s, met dit keer de Vans OG Style 24LX. De sneaker komt uit in twee verschillende colorway’s. Zoals we ondertussen gewent zijn van de twee, zijn het ook dit keer opvallende paartjes. Het canvas bovenwerk heeft een roze/zwart patroon gekregen, terwijl het andere paartje een wit/ groen patroon heeft.

Het retro printje op het bovenwerk is niet te missen. Het canvas bovenwerk wordt stevig gemaakt door de rubberen zool en teen. Naast stevigheid, geeft dit de look van de sneaker ook nog een boost. Beide paartjes zijn perfect voor skaters.

Noah x Vans
Noah x Vans

Noah NY heeft voor de de Vans OG Style 24LX gekozen, om een eerbetoon te brengen aan de Venice curbs en hun rol in het skateboarden. De curbs hebben een lang bestaan in de creatieve ontwikkeling van het skateboarden. Volgens Noah’s theorie hebben deze curbs decennium na decennium doorstaan, omdat ze simpelweg leuk waren om op te skaten.

Release info

Hebben we je enthousiast gemaakt? Dan hebben we goed nieuws. De Noah x Vans OG Style 24LX dropt beide paartjes aanstaande donderdag, 8 april 2021. De sneakers releasen op de website van Noah NY. Meer foto’s van de skateschoenen bekijk je onderaan deze blog!

Volg Sneakerjagers op Instagram voor meer sneaker content. Houd de releasekalender in de gaten, zo mis je nooit een sneaker release!

Noah x Vans
Noah x Vans