Skip to content
Brand

10 van de meest populaire ASICS sneakers momenteel

13 februari 2023 20:44
10 van de meest populaire ASICS sneakers momenteel

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het zoeken naar de perfecte sneaker voor jou? Met deze lijst van populaire ASICS sneakers vind je eenvoudig jouw nieuwe perfecte schoenen! Heb je een favoriet gevonden? Klik dan op de knop onder de sneakers om direct naar de juiste pagina op de ASICS-website doorgestuurd te worden.

ASICS GEL-LYTE™ V ‘Multi’ | 1201A871.961

Het klassieke silhouet is terug! Het golvende ontwerp van 1993, toen de schoen voor het eerst op de markt kwam, is terug te vinden in het ontwerp van deze GEL-LYTE V. Daarnaast worden bij de ASICS GEL-LYTE V ‘Multi’ verschillende invloeden van 30 iconische GEL-LYTE™ V samenwerkingen geremixt. Zo is onder andere leer, nubucks en suède van eerdere projecten gecombineerd om het bovenwerk te maken.

Toch is er wel wat vernieuwd. Deze keer is voor de tussenzool namelijk ten minste 20% gerecycled materiaal gebruikt voor een duurzamere productie. Door het unieke uiterlijk passen de sneaker onder elke outfit. En door de MONO-SOCK™ constructie en GEL™-technologie ervaar je comfort in alledaagse situaties. Naast de vette uitstraling lopen ze dus ook nog eens heerlijk! Naast de ‘Multi’ uitvoering kun je ze ook verkrijgen in de ‘Yellow/Blue’ colorway.

ASICS GEL-LYTE V 'Multi'
ASICS GEL-LYTE V 'Multi' aan voet

ASICS EX89™ ‘White/Illusion Blue’ | 1201A476

Oorspronkelijk ontworpen door Toshikazu Kayano in de jaren 80 als zijn eerste ontwerp voor ASICS: de EX89™! Deze sneaker combineert de originele invloeden van de GEL-EXTREME™-basketbalschoen uit 1989 met moderne demping. Bovendien vind je inspirerende kleurblokken terug die overeenkomen met de uniformen van het iconische NBA-team uit die tijd. Verder is het bovenaanzicht van een stad als inspiratie gebruikt voor het patroon van de buitenzool. Hier gaat om de eerste zakelijke reis naar de Verenigde Staten in 1987 van de ontwerper.

Al is het een klassieker in zijn tijd, is deze uitvoering een geweldige look voor casual gebruik en een goede presteerder voor basketbal en andere sporten. Bovendien verkrijgbaar in drie extra colorways: ‘Cley Grey’, ‘French Blue’ en ‘Grand Shark’.

ASICS EX89™ 'White/Illusion Blue'
ASICS EX89™ 'White/Illusion Blue' aan voet

GEL-SONOMA™ 15-50 ‘Bright Rose’ | 1201A852.700

Het ontwerp van de GEL-SONOMA™ 15-50 is geïnspireerd op verschillende outdoorinvloeden. Zo heeft het inspiratie genomen van het bovenwerk van de 15-50™ cross-country sneaker. Daarnaast is het aangepast met een op de natuur geïnspireerd kleurenpalet. En door de veelzijdigheid van de natuur, zijn ze dan ook in twee extra kleursamenstellingen verkrijgbaar: ‘Olive Oil/Dark Brown’ en ‘Black/Green’. Verder is voor de tooling gebruik gemaakt van onderdelen van de eerste twee GEL-SONOMA™ trailschoenen. Tot slot zorgt een GORE-TEX™ membraan ervoor dat je voeten altijd beschermt zijn in natte omstandigheden.

Dus van dagelijks wandelingen tot wandelen op rotsachtige hellingen, met de kenmerken van de ASICS GEL-SONOMA 15-50 ‘Bright Rose’ sneakers ben je altijd verzekerd van geavanceerde demping en tractie in verschillende omstandigheden.

GEL-SONOMA™ 15-50 'Bright Rose' voor- en zijkant
GEL-SONOMA™ 15-50 'Bright Rose' achterkant

ASICS GEL-KAYANO™ 14 ‘White/Midnight’ | 1202A056.109

Wanneer je graag op een hippe en trendy sneaker wilt lopen is dit een uitstekende keuze! De ASICS GEL KAYANO™ is een hardloopschoen die uitermate geschikt is voor zowel dagelijkse wandelingen, als voor lange afstanden. Dit is mogelijk door de FLYTE GOAM-demping in de middenzool die voor extra stabiliteit en verdeling van de energie zorgt. Het bovenwerk van Jacquard mesh creëert daarnaast de perfecte pasvorm. Niet alleen is er veel aandacht gegaan naar het loop- en draagcomfort, maar ook naar het uiterlijk van de ASICS schoen. De GEL KAYANO 14 kun je dus ook zeker casual dragen!

ASICS GEL-KAYANO™ 14 'White/Midnight' voor- en zijkant
ASICS GEL-KAYANO™ 14 'White/Midnight' achterkant

ASICS GEL-LYTE™ III OG ‘Hydangea’ | 1201A582.700

De GEL-LYTE III is een van de vele innovatieve creaties van ASICS die de sneakerwereld zoals we die nu kennen heeft veranderd. De in 1991 geïntroduceerde sneaker op de hardloopmarkt is in een nieuw jasje gestoken in een frisse kleur. Iconische kenmerken van het ASICS merk zijn zichtbaar op de zijkant en op de hiel, met ruwe suede paarse motieven op de bovenkant.

Ook is er aan comfort gedacht! Het vetersysteem aan de voorkant zorgt namelijk voor een persoonlijke pasvorm en een wollige binnenzool voor een perfecte fit. Tot slot kun je naast ‘Hydangea’ kiezen voor de ‘Eucalyptus’ colorway.

ASICS GEL-LYTE™ III OG 'Hydangea' zijkant
ASICS GEL-LYTE™ III OG 'Hydangea' achterkant

ASICS GEL-NIMBUS 9 ‘White’ | 1201A424.101

De ASICS GEL-NIMBUS 9 werd oorspronkelijk ontworpen als marathonschoen voor hardlopers. In 2022 maakte hij zijn comeback in een nieuwe gedaante, maar met behoud van de originele materialen en kenmerkende details. Het design is wel met de tijd meegegaan. Zo is de industriële look uit het Y2K-tijdperk gebalanceerd met gewaagde contrasten en colour-blocks.

De ASICS GEL-NIMBUS 9 is verkrijgbaar in zes colorways op website van ASICS!

ASICS GEL-NIMBUS 9 'White'
GEL-NIMBUS 9 'White' achterkant

ASICS GEL-QUANTUM™ 360 VII ‘Black’ | 1201A680-001

Samen met Institute of Sport Science is ASICS op zoek gegaan naar nieuwe dagelijkse toepassingen van onze belangrijkste hardlooptechnologieën. Het resultaat: de ASICS GEL-QUANTUM 360 VII!

De schoen beschikt over GEL™-technologie en FLYTEFOAM™ BLAST-demping dat zorgt voor betere schokdemping onder je voeten. Hierdoor laat deze sneaker laat je natuurlijker bewegen tijdens dagelijkse activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan woon-werkverkeer te voet of het ontdekken van nieuwe plekken.

ASICS GEL-QUANTUM™  360 VII 'Black'
GEL-QUANTUM™  360 VII 'Black' achterkant

ASICS Gel-1090™ V2 ‘French Blue’ | 1203A224.400

De ASICS sneaker uit 2003 is opnieuw ontworpen, deze keer met een moderne blik. De GEL-1090™ V2 is opnieuw bewerkt met suède overlays en lussen op de achterkant voor een meer eigentijds uiterlijk. Daarnaast beschikt de sneaker over ademende mesh underlays en de bekende GEL™-technologie voor een betere schokabsorptie en een zachter gevoel bij landing.

ASICS Gel-1090™ V2 'French Blue'
Gel-1090™ V2 'French Blue' achterkant

ASICS GEL-1130™ ‘White/Midnight’ | 1202A164.110

Decennia van ontwerpevolutie vind je terug in de ASICS GEL-1130™ sneakers. Zo biedt de hardloopschoen uit 2008 extra stabiliteit dat resulteert in een blijvend gevoel van ondersteuning. De constructie van deze sneaker vindt zijn oorsprong in de samenstelling van de GEL-KAYANO™ 14 sneaker.

Wel zijn de traditionele materialen opgefrist met suede inzetstukken, zodat de retro-runner een modernere uitstraling heeft. De uitvoering van de ASICS GEL-1130™ is daarnaast ook verkrijgbaar in het blauw!

ASICS GEL-1130™ 'White/Midnight'
GEL-1130™ 'White/Midnight' achterkant

ASICS JAPAN S ‘White’ | 1191A163.100

In stijl de straat op gaan? Dat doe je met de laatste ASICS sneaker van deze lijst, namelijk de JAPAN S™. Zijn prachtige, tijdloze uitstraling is geïnspireerd op de traditionele sportstijl en gebaseerd op het originele model uit 1981. Verder is deze schoen gemaakt van soepel leer en beschikbaar in monochrome kleuren.

ASICS JAPAN S 'White'
JAPAN S 'White' achterkant

Dit waren 10 van de populairste ASICS sneakers. Natuurlijk biedt ASICS naast deze lijst nog veel meer modellen en ontwerpen aan. Deze kun je bekijken op de website van ASICS. Graag op de hoogte blijven van komende releases van ASICS? Houd dan onze release kalender in de gaten!