Skip to content
Upcoming

10 Days of Air Max – Day 6 – Parra x Patta x Nike Air Max 1 ‘Cherrywood’

21 maart 2021 14:00
10 Days of Air Max – Day 6 – Parra x Patta x Nike Air Max 1 ‘Cherrywood’

Aankomende vrijdag, 26 maart 2021, is het moment eindelijk daar, Air Max Day 2021. Hiermee vieren wij de geboorte van de game changing ‘Air Max technologie’. In de afgelopen dagen hebben wij ook al enkele iconische sneakers uitgelicht, zoals de Air Max 95 ‘Neon’ of de sneaker waarmee alles begon, de Air Max 1 OG. Momenteel zijn we bij dag 6 aangebroken en zullen we de Parra x Patta x Nike Air Max 1 ‘Cherrywood’ uitlichten.

De geschiedenis tussen Parra en Nike

Parra en Nike hebben samen een rijke historie als het aankomt op Air Max 1 collabs. Voor de samenwerking tussen de twee gaan we terug naar 2005. Het jaar waarin Parra de kans kreeg om een eigen Air Max 1 te creëeren. De Amsterdamse ontwerper greep deze kans met beiden handen vast en liet zicht voor deze collab inspireren door zijn eigen stad, Amsterdam. Al snel haalde hij de inspiratie uit het welbekende ‘Red Light District’. Dit is ook goed terug te zien in de sneaker met de felle roze en blauwe tinten die de lichten op de Wallen representeren.

Image by KLEKT

In eerste instantie had Parra gebruik gemaakt van de supermarkt Albert Heijn als inspiratiebron. De sneaker beschikte over felle oranje, blauwe en gele kleuren en was een echte eyecatcher. Echter is er een grote maar. Albert Heijn besloot tijdens het ontwerpproces de huisstijl om te gooien, waardoor het design niet meer relevant was. Wel zijn er aantal gelimiteerde paartjes geproduceerd die hun weg in de sneaker wereld hebben gevonden. Tegenwoordig zijn het zelfs de meest zeldzame Air Max 1’s ter wereld.

Image by @zneekes

In 2018 zagen we de laatste Air Max 1 collab verschijnen van Parra en Nike. Samen brachten zij een kleurrijke samenwerking uit waarin de Air Max 1 en Air Spiridon centraal stonden. Een witte basis met kleurrijke details gaven de sneakers een indrukwekkende look. Na deze release hebben we nog wel enkele Parra x Nike releases in ontvangst mogen nemen, maar helaas geen Nike Air Max 1. Wel is er afgelopen week een nieuwe Parra x Nike SB Dunk Low opgedoken. Benieuwd hoe de eerste beelden eruit zien? Klik hier!


Parra x Patta x Nike Air Max 1 ‘Cherrywood’ | 394805-600

Enkele jaren later, in 2009, bestond de Amsterdamse sneakerstore Patta vijf jaar. Om dit jubileum te vieren kreeg Patta de kans om 5 Air Max 1’s te ontwerpen. Één van deze 5 Air Max 1’s werd in samenwerking met Parra gemaakt. We hebben het hier natuurlijk over de Parra x Patta x Nike Air Max 1 ‘Cherrywood’. Het werd een zeer exclusieve release, want er werden in totaal maar 258 paartjes uitgebracht.

Stiekem verklapt de naam van de colorway al hoe het design ongeveer in elkaar zit. Parra en Patta hebben zich namelijk laten inspireren door kersen en daarom heeft het bovenwerk een make-over gekregen in de kleur bordeaux. Verder zijn er kenmerkende ‘Parra’ kleuren verspreid, zoals geel, blauw en rood over de gehele sneaker. Het meest opmerkelijke detail aan deze sneaker is de Swoosh en de tong. Deze zijn namelijk opgemaakt van badstof.

Zoals we zeiden werd de sneaker in zeer beperkte oplagen gereleased en is het natuurlijk niet mogelijk om nog een paartje te scoren voor retail prijs. Wel is het mogelijk om via StockX een paartje te scoren, echter loopt de prijs wel op in de duizenden euro’s…

Dit was alweer dag 6 van de ’10 Days of Air Max’ van Sneakerjagers. Ben jij benieuwd naar wat er deze week nog meer voor iconische sneakers worden besproken? Vergeet dan niet om elke dag onze blogpagina te checken om niks te missen!


Parra x Patta x Nike Air Max 1 Cherrywood
Parra x Patta x Nike Air Max 1 Cherrywood