Skip to content

De Style Rider

PUMA Style Rider heeft een eervolle erfenis, want het is de voorganger van de iconische Fast Rider. De Rider schoen werd in de jaren 80 ontwikkeld door Armin A. Dassler, zoon van oprichter Rudolf Dassler, en was oorspronkelijk een joggingschoen met de beroemde PUMA 'Federbein' zool.

De Style Rider erfenis

De in 2018 uitgebrachte Puma Future Rider en Style Rider zijn de moderne versies van de klassieke Fast Rider-collectie. Debuterend in kleurstellingen met levendige jaren 80-blokkering won het ontwerp al snel aan populariteit in de streetstyle-scene. Na hun succes voegden de Mile Rider en Cruise Rider in 2020 de Rider-familie samen met vrouwelijke elementen.

Laatste nieuws

Alles lezen

Style Rider Technologie

Met de prestaties van het verleden en de technologische ontwikkeling van de toekomst in gedachten, is de nieuwe Rider-lijn aangepast aan de nieuwe behoeften van de klanten. Het ontwerp zelf is een eerbetoon aan het origineel uit de jaren 80 door het ademende nylon te houden als basis van de sneaker, versterkt met een suède veiligheidsneus.

De tussenzool van de schoen blijft verhoogd ten opzichte van de rest van de zool om de achillespees zo min mogelijk te belasten. Hoewel de 'Federbein' zool destijds revolutionair was, heeft de nieuwe Style Rider een nieuwe Rider Foam technologie voor verbeterde ondersteuning en vulling.