Skip to content

Puma RS-X

26 resultatenPagina 1 van 1

De Puma RS-X

De Puma RS-X, een echte klassieker in de sneakerwereld, is de bijgewerkte versie van het originele model uit de jaren 1980. Hij is geïnspireerd door de sport maar gemaakt voor de straat met zijn trendy, grove ontwerp.  

Wat is het Puma Running System?

In 1985 ontwikkelde Puma een nieuw dempingssysteem, de Running System (RS) Collection. De schoen, met een zool die vier componenten met verschillende eigenschappen in één eenheid combineerde, absorbeerde schokken en controleerde de beweging.

In 1986 werd een van de grootste innovaties van Puma ontwikkeld door Dr. Peter Cavanagh op basis van dit nieuwe systeem – de RS-Computer schoen, de eerste in zijn soort.
 
De computer op de hiel van de RS gaf hardlopers de nieuwe mogelijkheid om hun lopen te vergelijken, zodat ze konden begrijpen hoe ze sneller en efficiënter konden worden. Hij registreerde afstand, tijd en calorieën, en gebruikers konden hem aansluiten op computers zoals de Commodore 64 om de gegevens te bekijken.

Wat is Puma RS-X?

De Puma RS werd in 2018 opnieuw gelanceerd als de Puma RS-X-reeks, die inspiratie put uit het originele ontwerp uit de jaren 1980 met een bijgewerkte chunky sneakerlook voor de straat.

De collectie debuteerde met de RS-X Reinvention, die suède, leer, mesh en textiel mixte in een moderne call-back naar de RS-Computer. De colorway bracht hulde aan de RS-X door gebruik te maken van krachtige rode en blauwe tinten uit het Puma-archief, en had ook een groot lipje op de tong om de retro vibe kracht bij te zetten.

Van welke materialen zijn de Puma RS-X gemaakt?

De RS-X heeft een bovenwerk van mesh met overlays van textiel en synthetisch leer die perfect zijn voor zowel flexibiliteit als ademend vermogen. In de tussenzool is RS-technologie verwerkt, naast een binnenzool van Ignite-schuim die de drager superieure demping en comfort biedt. Een rubberen buitenzool maakt het ontwerp van het model af voor een betere tractie.

Welke stijlen zijn verkrijgbaar in de RS-X reeks?

Naast de RS-X Reinvention zijn er nog talrijke andere modellen in het RS-X-gamma, waaronder de stijlvolle RS-X Trophies, de speelse RS-X Toys, de slanke RS-X Core, de hightech RS-X3, de futuristische RS-X Tech en de RS-X Tracks, die een eerbetoon is aan de lange geschiedenis tussen Puma en de muziekindustrie.

Wat kosten de Puma RS-X?

Bij de release zal de Puma RS-X rond de 110 euro verkopen.

Vallen Puma RS-X goed?

Over het algemeen valt de Puma RS-X goed op maat, maar je kunt overwegen een halve maat groter te nemen als je brede voeten hebt, want het model heeft een smalle pasvorm.