Skip to content

De Future Rider

Aangezien de Puma Future Rider de opvolger is van de iconische Fast Rider, heeft deze schoen een indrukwekkende erfenis. De Fast Rider schoen was oorspronkelijk een joggingschoen met de beroemde Puma 'Federbein' zool die in de jaren 1980 werd gemaakt door Armin A. Dassler, de zoon van bedrijfsoprichter Rudolf Dassler.

De Future Rider Technologie

De nieuwe Rider-lijn is aangepast aan de veranderende behoeften van de markt, rekening houdend met prestaties uit het verleden en toekomstige technologische vooruitgang. Door hetzelfde ademende nylon te gebruiken als de basis van de sneaker en deze te versterken met een suède veiligheidsneus, is het ontwerp een eerbetoon aan het origineel uit de jaren 1980.

Om de achillespees zo min mogelijk te belasten, blijft de middenzool van de schoen verhoogd ten opzichte van de rest van de zool. De 'Federbein' zool was baanbrekend toen hij werd gemaakt, maar de nieuwe Future Rider bevat de nieuwe Rider Foam technologie voor verbeterde ondersteuning en vulling.

Laatste nieuws

Alles lezen

De erfenis van de Rider

De hedendaagse versies van de vintage Fast Rider-lijn zijn de Puma Future Rider en Style Rider, die beide in 2018 werden geïntroduceerd. Het ontwerp won snel aan populariteit in de streetstyle-scene nadat het zijn debuut maakte in kleurstellingen met levendige jaren 80-blokkering. Na hun commerciële succes integreerden de Mile Rider en Cruise Rider in 2020 de vrouwelijke componenten van de Rider-familie.