Skip to content

Onitsuka Tiger

Onitsuka Tiger staat bekend om zijn iconische strepen en produceert hoogwaardige atletische schoenen die vakmanschap, comfort en fashion-forward design belichamen, terwijl traditionele Japanse wortels in balans worden gebracht met eigentijds design.

Als symbool van stijl en authenticiteit maakt het bedrijf al sinds 1949 sportschoenen van hoge kwaliteit. Onitsuka verscheen niet alleen in verschillende films, maar won ook wedstrijden. Een beroemd persoon die altijd geassocieerd zal worden met het merk is Bruce Lee.

Mexico 66 CACTFUL

Het iconische Mexico 66-design heeft nu een duurzame versie in de Cactful-collectie.

Het 80% cactusgedeelte van de schoenen zorgt voor stijl op een milieubewuste manier in de serie van vier speelse kleuren.

Shop de collectie nu.

De geschiedenis van Onitsuka Tiger

Photography of Onitsuka Tiger's founder

1940's

Het bedrijf Onitsuka Tiger werd in 1949 opgericht door Kihachiro Onitsuka met als doel basketbalschoenen van hoge kwaliteit te maken. De beginjaren werden gekenmerkt door toewijding aan kwaliteit en prestaties.

1950's - 1960's

In de jaren 1950 introduceerde Onitsuka Tiger de iconische "Tiger" basketbalschoen en de innovatieve "Marup Nylon" hardloopschoen met nylon bovenwerk. In 1966 bracht Onitsuka Tiger zijn meest iconische model uit, de Mexico 66, die een symbool werd van het strakke ontwerp en vakmanschap. In de jaren 1960 werd de reputatie van Onitsuka Tiger verder versterkt door samenwerkingen met atleten en ontwerpers.

Asics and Onitsuka Tiger merger logo

1970's - 1980's

In de jaren 1970 introduceerde Onitsuka Tiger de "Corsair" hardloopschoen, die opviel door de kenmerkende gebogen strepen. Het decennium was een periode van transformatie voor Onitsuka Co, Ltd., toen het fuseerde met GTO en Jelenk om ASICS Corporation te vormen. In de jaren 1980 maakte ASICS, het moederbedrijf van Onitsuka Tiger, belangrijke technologische vooruitgang. Door een revolutie teweeg te brengen in het comfort en de prestaties van sportschoenen met de "GEL-LYTE" serie, verstevigde ASICS zijn positie als een toonaangevend sportmerk.

1990's - 2000's

Onitsuka Tiger vierde zijn erfgoed in de jaren 1990 met de heruitgave van zijn iconische "Mexico 66" model. In de jaren 2000 onderzocht Onitsuka Tiger samenwerkingen met ontwerpers. Een verbluffende mix van Japans vakmanschap en internationale mode was het resultaat. Een premium handgemaakte sneaker, de 'Nippon Made' serie, werd in 2010 door het bedrijf uitgebracht.

Onitsuka Tiger Vandaag de dag

Onitsuka Tiger staat door zijn geschiedenis heen symbool voor authenticiteit en stijl. Onitsuka Tiger is een merk dat geliefd is bij zowel atleten als modeliefhebbers.

De belangrijkste focus van Onitsuka Tiger is de ontwikkeling van op het erfgoed geïnspireerde lifestyle schoenen met behulp van geavanceerde technologie zoals GEL demping, FluidRide, Impact Guidance System (IGS), Trusstic System en FlyteFoam ontwikkeld door ASICS.

Wist je dat?

Onitsuka Tiger schoenen staan al sinds de jaren '60 bekend om hun kenmerkende parallelle strepen. Oorspronkelijk bedoeld om de voet te ondersteunen en te stabiliseren, zijn deze strepen sindsdien een symbool van het merk geworden.