Skip to content

De Internationalist

De Nike Internationalist is een langeafstandsloopschoen die bekendheid kreeg na zijn debuut aan de voeten van marathonloper Alberto Salazar tijdens de marathon van New York in 1982. Met zijn duurzaamheid en comfort is de Internationalist ontworpen om te voldoen aan de behoeften van langeafstandlopers.

Hij staat bekend om zijn comfort en retro-esthetiek en is al lang een klassieker in het Nike assortiment. De Internationalist is al lang populairder dan zijn oorspronkelijke sportieve doel en wordt tegenwoordig beschouwd als een lifestyle schoen.

Het Internationalist Ontwerp

De Nike Internationalist is een levendig voorbeeld van hoe functionaliteit samengaat met tijdloze stijl. De belangrijkste kenmerken zijn het comfortabele, duurzame bovenwerk van nylon, mesh en suède. In overeenstemming met Nike's hardloophistorie zorgt de Waffle buitenzool voor uitstekende tractie en duurzaamheid. De klassieke Nike swoosh op de zijkant voegt een element van iconische stijl toe. Het lage silhouet en de gewatteerde kraag zorgen voor een comfortabele en aansluitende pasvorm. In combinatie met een verscheidenheid aan kleuren maken deze kenmerken de Internationalist tot een blijvende favoriet.

Laatste nieuws

Alles lezen

Stijging in populariteit

Door middel van tv-commercials en iconische films kreeg Nike Internationalist erkenning en populariteit. De eerste grote publieke bekendheid van de schoen kwam van Nike's allereerste tv-commercial tijdens de marathon van New York in 1982.

Later verscheen de Internationalist in de cultfilm "The Breakfast Club", waar een van de hoofdpersonen de schoen droeg tijdens een gedenkwaardige dansscène. De verschijning in "The Breakfast Club" versterkte de status van de Internationalist als modieuze en iconische sneaker.