Skip to content

De Air Max Uptempo

De Nike Air Max Uptempo werd oorspronkelijk uitgebracht in 1995 en werd al snel een klassieker in het basketbalschoenenassortiment van Nike. De Uptempo is geïnspireerd op de gedurfde en levendige esthetiek van de jaren 90, waaronder popart, graffiti en opgespoten treinwagons. Zijn grote, felle en veelkleurige uiterlijk paste bij de tijdgeest en maakte hem tot een fashion statement op en naast het veld.

Air Max Uptempo Ontwerp

De Nike Air Max Uptempo staat bekend om zijn unieke ontwerpelementen en levert prestaties met een gedurfde esthetiek. Het bevatte de grootste zichtbare Air unit ooit toegevoegd aan een Nike zool, een die liep van hiel tot teen. Basketbal schoenen werden aanzienlijk verbeterd door deze technologische vooruitgang, het verstrekken van uitzonderlijke demping. Het bovenwerk bestaat meestal uit een combinatie van leer en lichtgewicht mesh, wat zorgt voor comfort en ademend vermogen.

Een eerbetoon aan de basketbalschoenen trends van de jaren '90 is duidelijk te zien in het grove silhouet en de prominente branding, waaronder de iconische Swoosh. Een veilig vetersysteem, verstevigde tong en kraag maken de Air Max Uptempo zowel comfortabel als ondersteunend op en naast het veld.

Laatste nieuws

Alles lezen

Gemaakt voor de hoepels

De Air Max Uptempo is ontworpen voor spelers met een lengte van meer dan 1,80 meter, zoals Reggie Miller, Penny Hardaway en Scottie Pippen, en biedt spelers comfort, snelheid en stabiliteit. De populariteit breidde zich niet alleen uit naar professionele atleten, maar ook naar populaire streetwear en de hiphopcultuur. De Air Max Uptempo is verkrijgbaar in een groot aantal stijlen en kleuren, waardoor het een modieuze en verzamelbare schoen is gebleven.