Skip to content

Nike Air Max 98

0 resultaten

Nike Air Max 98

De Nike Air Max lijn zette zich na het succes van de Nike Air Max 97 voort in 1998. Dit jaar kwam namelijk de Nike Air Max 98 uit. Een echte klassieker van Nike die zonder twijfel thuis hoort in het rijtje met de Nike Air Max 90, Nike Air Max 95 en Nike Air Max 97.

De Air Unit

De Air Max 98 heeft een, voor die tijd, gigantische Air unit. Deze is zichtbaar over de gehele lengte van de sneaker en staat centraal bij de legendarische look van de sneaker. Ook de lijnen op het bovenwerk zijn essentieel bij dit tijdloze model. Ondanks de populariteit die de sneaker tot de dag van vandaag heeft was de Air Max 97 niet altijd een succes. Tijdens de eerste release in 1998 kwam het model zelfs in de sale te staan. 

Terugkeer in 2000

Ondanks dat de sneakers niet meteen een succes waren kwam hij toch al snel terug. Namelijk in 2000 in een colorway die geïnspireerd was op de Nike Air Max 95. In 2014 kwam de sneaker weer terug in de originele colorways uit 1998. In 2016 liet zelfs het bekende skatemerk Supreme haar creativiteit los op het model. In totaal kwamen er vier colorways uit. 

Comfort

Natuurlijk bied de Air Max 98 het comfort die je verwacht van een Nike sneaker met Air. Daarnaast is de sneaker perfect te matchen met verschillende outfits en is hij door de vele colorways goed te matchen.