Skip to content

Mason Garments

Sneakermerk Mason Garments combineert Italiaans vakmanschap met eigentijds design om zo schoenen van hoge kwaliteit te creëren die elegantie met streetwear combineren.

Om een onderscheidende look te creëren, haalt het merk inspiratie uit klassieke silhouetten en voegt daar moderne accenten aan toe. Een combinatie die resulteert in chique sneakers van hoge kwaliteit.

De sneakers van Mason Garments zijn gemaakt van volnerfleer en suède dat zorgvuldig is bewerkt.

De minimalistische maar gedurfde ontwerpen leverden Mason Garments in de beginjaren erkenning op in de sneakergemeenschap.

Mason Garments staat bekend om hun gouden aglet-embleem, een kenmerkend onderdeel van hun sneakers.

Door aandacht voor detail en toewijding aan kwaliteit kreeg het merk al snel een reputatie als een van de beste luxe sneakermerken.

Het volnerf kalfsleer wordt gebruikt door de beste leerlooierijen in Italië en het bovenwerk is gemaakt met een Italiaanse kuipzool.

Als onderdeel van de 'sacchetto'-techniek worden de binnenzool en voering direct in het leren bovenwerk genaaid met behulp van een mocassin-achtige leren binnenschoen die als het ware de voet omarmt.

In de loop der jaren heeft Mason Garments zijn productlijn uitgebreid met een aantal sneakerstijlen die zijn afgestemd op verschillende stijlen en voorkeuren.

Het merk biedt een breed scala aan opties voor sneakerliefhebbers, van slanke low-tops tot stevige mid-tops.

In de jaren '90 werd Rendi Aditia voortdurend blootgesteld aan luxegoederen, vooral door zijn moeder en oudere broer, die allebei high-end kleding droegen, maar ook door de etalage van een luxe schoenenboetiek in de Bijenkorf, waar hij werkte.

Mason Garments is een luxe schoenenbedrijf dat Aditia oprichtte in Amsterdam om het gevoel van omringd zijn door luxe opnieuw te creëren. Mason Garments maakt schoenen in het hogere segment die de stijl van Aditia weerspiegelen.

Mason Garments heeft een sterke creatieve visie. In de afgelopen jaren heeft het merk met een aantal bekende artiesten en ontwerpers.

De schoenen van Mason Garments bieden niet alleen maximaal comfort, luxe en stijl, maar hebben ook geribbelde zolen die ze een sportieve uitstraling geven.

Enkele van de populairste modellen van Mason Garments zijn de Tia, Firenze, Genova en Torino, dus iedereen die op zoek is naar een professionele en stijlvolle look, zullen hoogstwaarschijnlijk fan zijn van deze designs.

Wist je dat?

Het succes van Mason Garments kan worden toegeschreven aan haar vermogen om de kloof tussen luxe en streetwear te overbruggen en zowel stijlvolle als veelzijdige sneakers te bieden.

Door zijn toewijding aan kwaliteitsmaterialen en aandacht voor detail heeft het een reputatie opgebouwd als favoriet onder mensen die op zoek zijn naar high-end schoeisel met een onderscheidende look.