Skip to content

K-Swiss

30 resultatenPagina 1 van 1

K-Swiss Sneakers

K-Swiss is een Amerikaans bedrijf dat in 1966 door de Zwitserse broers Art en Ernie Brunner werd opgericht. De naam ‘K-Swiss’ komt van het woord Kalifornia, een slangnaam voor Californië in de jaren ’60, en van de eigen nationaliteit van de broers.

Omdat ze geen tennisschoenen konden vinden die aan hun eisen voldeden, beseften ze dat er een gat in de markt was en begonnen ze hun eigen comfortabele, stijlvolle en duurzame tennissneakers te maken. Ze ontwierpen een volledig lederen, witte tennisschoen die ze de Classic noemden. De schoen bestond uit drie stevige stukken leer op het bovenwerk die op hun plaats werden gehouden door vijf smalle leren stroken, een vetersysteem met D-ringen en een zool van een dun maar sterk stuk licht rubber met profiel. De inspiratie voor het ontwerp kwam van het bovendeel, de bindingen en het vijf D-ringen vetersysteem van een skischoen. Deze kenmerken zorgden ervoor dat een laars beter presteerde voor de laterale beweging van skiën, wat precies de ondersteuning is die tennissers nodig hebben, waardoor K-Swiss snel een nietje op de baan werd.

Vertrouwend op het enkele onderscheidende ontwerp van de Classic voor meer dan twee decennia, duurde het tot 1986 voordat een ander model werd geïntroduceerd, de ‘Gstaad’, die werd vernoemd naar een klein stadje in de Zwitserse Alpen. In datzelfde jaar stond Steve Nichols aan het hoofd van een groep investeerders die het merk K-Swiss kochten voor 20 miljoen dollar. Hij werd de CEO van het bedrijf en de drijvende kracht achter veel van het succes van het merk in de late jaren tachtig en de jaren negentig.

In 1989 brengt het merk ook het SL-18 International model uit, dat de eerste K-Swiss sneaker was die hun unieke (en nu gepatenteerde) D-R Cinch vetersysteem gebruikte.

K-Swiss begon pas in de jaren 1990 met de productie van sneakers voor andere sporten. In 1993 introduceerden ze drie modellen speciaal gemaakt voor basketbal, en in 1994 produceerden ze twaalf nieuwe ontwerpen bedoeld voor wandelen of wandelen. Vijf stijlen volgden voor hardcore klimmen. In 2008 werd het Ariake model voor parkour geïntroduceerd.

Het begon ook met het maken van kleding, en in 1991 begon het met het cultiveren van een klantenbestand in Europa, door samen te werken met C&J Clarks om K-Swiss schoenen te distribueren naar warenhuizen aldaar.

In 1998 vernieuwde het bedrijf zijn imago door het lanceren van een $17 miljoen kostende reclamecampagne genaamd “Club K-Swiss”, gebruikmakend van professionele atleten als woordvoerders, en het produceren van commercials met hip-hop muziek en flitsende beelden van sportevenementen afgewisseld met K-Swiss producten. Het werkte, en de verkoop steeg. Anna Kournikova werd een woordvoerder in 2007, een beroep doend op het vrouwelijke publiek.

In 2000 werd de Classic LX geïntroduceerd, een geherinterpreteerd ontwerp gebaseerd op het oorspronkelijke Classic-model, met een dikkere zool en een vernieuwd silhouet, waarbij de authentieke stijl behouden bleef maar een moderne update kreeg.

Het bedrijf vernieuwde zijn merkidentiteit in 2014, geïnspireerd door zijn erfgoed en begin in tennis. Na het uitbrengen van een aantal signature schoenen voor ondernemer Gary Vee in 2017, heeft K-Swiss nu een identiteit gevonden in het zijn van de sneaker bij uitstek voor jonge zakenmannen en -vrouwen en andere aspirant-ondernemers.

Voldoen K-Swiss Sneakers aan de maat?

Over het algemeen vallen K-Swiss sneakers normaal.