Skip to content

Filling Pieces

Filling Pieces is een eigentijds sneakermerk dat in 2009 werd opgericht door Guillaume Philibert. Het merk is gevestigd in Amsterdam en biedt luxe sneakers met een focus op vakmanschap en unieke design esthetiek.

Het reizen over de wereld om zijn kennis uit te breiden inspireerde Philibert om inspiratie te halen uit het dagelijks leven en de individuele stijlen van mensen.

Filling Pieces biedt een breed scala aan opvallende en moderne sneakers die perfect zijn voor zowel mannen als vrouwen, maar ook laarzen en sandalen. Filling Pieces staat bekend om zijn klassieke zwarte en witte ontwerpen, maar ook om de meer kleurrijke stukken.

De sneakers worden met de hand gemaakt in Portugal en zijn altijd van de beste kwaliteit met de beste Italiaanse materialen, zoals nubuck en zacht suède.

Sneaker Ontwerp

Het opvallende en eigentijdse ontwerp van een Filling Pieces sneaker onderscheidt hem van de rest. Dankzij de minimalistische esthetiek, strakke lijnen en unieke architecturale elementen onderscheidt de sneaker zich van de rest.

De sneakers van Filling Pieces zijn gemaakt van eersteklas materialen zoals nubuck en suède en worden in Portugal gemaakt van leer en exotische huiden, zodat ze luxueus en duurzaam zijn.

De middenvoetband is een van de belangrijkste ontwerpelementen van Filling Pieces sneakers. Met deze band krijgen de sneakers een herkenbare look en voegen ze tegelijkertijd stijl, ondersteuning en maatwerk toe. Een dempende binnenzool en ergonomische constructie zorgen voor een comfortabele pasvorm, de hele dag door.

De geschiedenis van Filling Pieces

filling pieces design

2009

Filling Pieces is opgericht door Guillaume Philibert in Amsterdam, Nederland, en ontwerpt schoenen die de kloof tussen high-end fashion en streetwear overbruggen. Daarnaast brengt Filling Pieces zijn eerste collectie handgemaakte sneakers uit, de Low Top, met hoogwaardige materialen en unieke ontwerpen.

filling pieces sneaker

2010

Terwijl het merk internationale erkenning krijgt, begint het zich te vestigen op de sneakermarkt.

filling pieces global

2013

Het merk breidt zijn productlijn uit en vergroot de beschikbaarheid op internationale markten, waardoor het zijn positie in de branche verstevigt en zich openstelt voor toekomstige samenwerkingen en enorme groei.

filling pieces black and white low top

2014

Met zijn strakke lijnen en minimalistische ontwerp wordt de "Low Top" een van de kenmerkende silhouetten van Filling Pieces. Het "Mountain Cut" silhouet, geïnspireerd op wandelschoenen, wordt ook geïntroduceerd. De eerste samenwerking van het merk, met het Amsterdamse ETQ, resulteert in een limited edition schoen genaamd de "Low Top Aztec".

filling pieces store

2015

In 2015 opende Filling Pieces zijn eerste flagshipstore in Amsterdam, waarmee het zijn positie in de wereldwijde sneakerwereld verder verstevigde.

filling pieces united arrow & sons

2016

Een samenwerking met UNITED ARROWS & SONS levert drie silhouetten op die goed ontvangen worden door de gemeenschap.

filling pieces clothing

2018

Naast sneakers biedt het merk kleding en accessoires als aanvulling op het schoenenaanbod.

filling pieces sustainable court silhouette

2020

Met de nadruk op duurzamere materialen en verantwoorde inkoopmethoden wordt een nieuw Court-silhouet onthuld met kenmerken als een voering van PET-mesh, inlegzolen van gerecycled kurk en veters van biologisch katoen met een coating van bijenwas.

Filling Pieces Vandaag de dag

Het productaanbod is de afgelopen jaren uitgebreid met schoenen zoals laarzen en sandalen. De limited-edition releases zijn het resultaat van samenwerkingen waarin de esthetiek van invloedrijke merken en ontwerpers, waaronder PUMA en Barneys New York, samenkomen.

Als onderdeel van hun merkidentiteit geeft Filling Pieces prioriteit aan duurzaamheid. Het bedrijf gebruikt bijvoorbeeld gerecyclede materialen en zet zich in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Ze gebruiken milieuvriendelijke praktijken en materialen in hun productieprocessen.

Met een aanwezigheid in eersteklas boetieks en retailers over de hele wereld heeft het merk zich succesvol uitgebreid met een wereldwijde aanhang, waardoor Filling Pieces zich verder heeft gevestigd op de sneakermarkt.

Wist je dat?

Guillaume Philibert, de oprichter van Filling Pieces, was pas 19 jaar oud toen hij het eerste prototype ontwikkelde en het merk lanceerde.