Skip to content

De Converse Run Star Hike

De Converse Run Star Hike is een unieke en cutting-edge sneaker die elementen van het iconische Converse Chuck Taylor ontwerp combineert met een opvallende, platform-geïnspireerde twist.

De Run Star Hike staat bekend om zijn moderne stijl en aparte uiterlijk en heeft snel aan populariteit gewonnen onder sneakerliefhebbers.

De Run Star Hike Ontwerp

In aanvulling op de Chuck Taylor traditie biedt de Converse Run Star Hike een fashion-forward esthetiek. De plateauzool verheft de drager en voegt een gedurfd, modieus tintje toe door hoogte aan het silhouet te geven.

Met zijn robuuste profiel biedt de Run Star Hike uitstekende tractie en grip. Hierdoor is de schoen beter bruikbaar en aantrekkelijker.

Het bovenwerk is gemaakt van canvas en heeft een herkenbare Chuck Taylor patch aan de binnenkant van de enkel. Dit eerbetoon aan de klassieke stijl van Converse heeft het merk een steunpilaar gemaakt.

Deze sneaker heeft ook een uniek vetersysteem dat conventionele oogjes combineert met extra grote metalen oogjes voor een pasvorm op maat.

Tot slot versterkt het Converse Star-logo op de hiel het erfgoed van Converse.

Converse Run Star Hike: Hoog vs Laag

Er zijn twee versies van het Converse Run Star Hike ontwerp, de high-top en low-top stijlen. Beide hebben een dikke plateauzool en een buitenzool van gekarteld rubber.

Over het algemeen hebben high-tops de voorkeur van mensen die de voorkeur geven aan een stevigere pasvorm en enkelondersteuning, terwijl low-tops gedragen kunnen worden bij een grote verscheidenheid aan outfits.

De verbeelding uitdagen

De schoen werd voor het eerst uitgebracht in 2019 toen Converse de grenzen van het iconische Chuck Taylor silhouet opnieuw ging verkennen en verleggen.

Met verhoogde plateauzolen en eigentijdse accenten geeft hij een frisse draai aan het klassieke Chuck Taylor ontwerp.