Skip to content

Champion

Champions is een iconisch merk dat al sinds 1919 bestaat vanwege zijn kwaliteitssportkleding en -schoenen.

Van klassieke hoodies tot populaire sneakers, de stijlen van Champion maken een statement.

Bij Champion vind je een ideale mix van comfort en mode.

De geschiedenis van Champion

Champion History

1919-1930's

Het bedrijf werd in 1919 opgericht als Knickerbocker Knitting Mills en specialiseerde zich in sportkleding. In de beginjaren ontwikkelde het merk uniformen voor sportteams in samenwerking met verschillende Amerikaanse universiteiten. Met de introductie van de hoodie in de jaren 1930 begon het merk aan zijn overgang naar het iconische merk dat we vandaag de dag kennen. Het werd in die tijd ook omgedoopt tot 'Champion Knitting Mills'.

Champion poster of a rugby player from 1953

1950's-1960's

Eind jaren 1960 breidde Champion zijn productlijn uit met sportschoenen. Als onderdeel van deze uitbreiding lanceerde Champion een schoenenlijn om atleten te voorzien van kwaliteitsschoenen die hun prestaties verbeterden. Hardloop-, basketbal- en tennisschoenen maakten waarschijnlijk deel uit van het schoenenassortiment van het merk. De naam van het bedrijf werd aan het eind van de jaren 60 officieel veranderd in Champion en het logo van het bedrijf, het al snel iconische 'C'-ontwerp uit de jaren 1950, werd gebruikt.

Champion Brand Logo

1980s

De Champion-sneakers werden een modestatement door de streetwear- en hiphopcultuur, wat bijdroeg aan hun erkenning als schoeisel. Deze sneakers werden zeer gewild en kwamen vaak voor in muziekvideo's en werden symbolen van de straatstijl. Met zijn klassieke ontwerpen en handelsmerk 'C'-logo werd Champion een internationaal erkend schoenenmerk.

Champion Sneakers Poster from 2000s

2001

HanesBrands Inc. neemt Champion over, waardoor verdere ontwikkeling van schoenen mogelijk wordt. Champion kreeg door de overname van HanesBrands Inc. toegang tot uitgebreide distributiekanalen en middelen. Hierdoor bereikte het bedrijf een breder publiek en investeerde het in het ontwerp, de productie en de marketing van zijn schoenen.

Champion Mens Model Posing

2010

Een opleving in streetwear en athleisure trends viel samen met de opleving in populariteit van Champion's schoenen. Het merk Champion kreeg in deze periode nieuwe aandacht door het aanbod op het gebied van athleisure en streetwear. Naast hun retro-geïnspireerde ontwerpen, comfortabele constructie en sterke reputatie zijn de sneakers en casual schoenen van Champion erg gewild.

Champion Vandaag de dag

Champion Model Dancing

Als symbool van tijdloos design in de sportkledingindustrie blijft Champion een toonaangevende innovator. Door middel van spannende samenwerkingen met bekende namen, zoals ontwerper Craig Green, Beastie Boys, Smiley®, Harley-Davidson® en Stranger Things, blijft het bedrijf zijn creativiteit uitbreiden.

Wist je dat?

In de jaren 1930 ontwierp Champion het eerste sweatshirt met capuchon om atleten warm te houden tijdens de training.

Nu is de hoodie niet meer weg te denken uit de streetwearmode en wordt hij vaak geassocieerd met het merk Champion.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date