Skip to content

Afew Goods

3 resultatenPagina 1 van 1

Afew Goods Sneakers

Afew Goods (een onafhankelijk merk van AFEW) combineert streetwear en duurzaamheid met hoge kwaliteit en een zichtbaar productieproces. Door het gebruik van biologisch geproduceerde vezels, milieuvriendelijke productie en eerlijke textielverwerking te garanderen, streeft Afew Goods ernaar een betere oplossing te vinden voor het ecologische probleem dat de mode-industrie veroorzaakt.

Voor hun producten gebruiken ze alleen GOTS-gecertificeerd katoen, dat niet alleen comfortabel en van hoge kwaliteit is, maar ook 100% biologisch en niet behandeld met chemicaliën. Alle artikelen van Afew Goods worden in Portugal onder eerlijke omstandigheden gemaakt.

Sneaker boutique AFEW werd in 2008 in Duitsland opgericht door de broers Andreas en Marco Biergen. Na jarenlang de hotste releases van merken als Nike, adidas, Diadora en New Balance te hebben verkocht, en samen te hebben gewerkt met merken als ASICS, Saucony en Diadora, creëerden ze het onafhankelijke merk Afew Goods en creëerden uiteindelijk hun eigen sneaker.

De Yamasura Runner haalde inspiratie uit vele dingen die het ontwerpteam dierbaar waren. De tussenzool is ontworpen rond het uiterlijk van de twee radiatoren aan de zijkant van Ferrari’s Testarossa, waardoor de sneaker een nostalgisch jaren 80/90-gevoel krijgt, en is gemaakt van BLOOM Algae EVA-schuim. Veganistische materialen zoals suède, nubuck en mesh werden duurzaam uit heel Europa gehaald en gecombineerd met een gerecyclede PU-zool.

De Yamasura Runner ‘Soil‘ komt uit in juli 2021.