Skip to content

adidas Yeezy 500

2 resultatenPagina 1 van 1

De adidas Yeezy 500

De Yeezy 500 is de eerste adidas sneaker in samenwerking met Kanye West die niet beschikt over de geliefde Boost zool. Ondanks dat de Yeezy 500 niet beschikt over deze geweldige technologie is de sneaker, net zoals de Yeezy Boost 350 en Yeezy 700, ongekend populair.

De zool

Ondanks dat de zool van de 500 niet over de Boost technologie beschikt heeft de zool toch een bijzonder verhaal. De zool van de sneakers gaat namelijk helemaal mee met de hedendaagse trend van de chunky sneaker en past perfect in de trends van de afgelopen jaren. Toch komt de zool uit 1999 en is daarmee al meer dan 20 jaar oud. De futuristische zool was voor het eerst te zien op de adidas KB III in 1999. Voordat Kobe Bryant in 2003 tekende bij Nike in 2003 stond hij onder contract bij adidas en was hij te zien in deze adidas KB III. De zool was speciaal gemaakt om te voorkomen dat basketballers door hun enkel gaan en door deze oversized look past hij helemaal in de trend van de chunky sneaker. Ondanks dat de Boost technologie van adidas niet aanwezig is in de Yeezy 500 is hij toch erg comfortabel.

De eerste release in 2018

In 2017 begon Kanye west al met het teasen van zijn nieuwe adidas Yeezy model. Vaak gekleed in een oversized trainingsbroek of een kort trainingsbroekje en met sportsokken, droeg Kanye West zijn nieuwe Yeezy model vaak in het openbaar. Hiermee zorgde de rapper uit Chicago natuurlijk ervoor dat de ‘hype’ rondom de sneaker steeds groter werd. Toch duurde het tot april 2018 totdat deze Yeezy 500 voor het eerst uitkwam. De ‘Dessert Rat’ colorway was de eerste colorway die uitkam. Vervolgens kwamen er nog een aantal andere colorways zoals de ‘Soft Vision’, ‘Stone’, ‘Salt’, ‘Bone’, ‘Utility Black’ en ‘Super Moon Yellow’.

Yeezy 500 High

Onlangs is er een nieuwe versie van de Yeezy 500 uitgekomen. in December 2019 kwam namelijk een high versie uit van de sneaker. Deze is erg vergelijkbaar met de eerdere releases, alleen is deze een stuk hoger bij de enkel en lijkt daarmee nog meer op een basketball sneaker. In de toekomst zullen er nog meer colorways van de Yeezy 500 verwacht worden. Houd daarvoor de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten.