Sneakerjagers Logo

Nike Releases

89 resultatenPagina 1 van 2

Nike Sneakers

De geschiedenis van Nike

De geboorte van Nike begon in Oregon, USA. Phil Knight, een middenafstandsloper en student boekhouden aan de Universiteit van Oregon en zijn coach Bill Bowerman stonden aan het begin van dit grote avontuur.

Toen Phil Knight in 1962 klaar was met zijn studie, trok hij de wereld rond. Tijdens zijn verblijf in Japan pakte hij een oude ambitie op die hij deelde met Bowerman. Namelijk Japanse hardloopschoenen importeren naar de Verenigde Staten en ze daar tegen een redelijke prijs verkopen. Hij nam contact op met Onitsuka Tiger, en toen die in een gesprek naar Knight’s bedrijf vroegen, blufte hij en zei dat hij Blue Ribbon Sports vertegenwoordigde.

De eerste 200 paar schoenen kwamen in december 1963 in Amerika aan. Met deze schoenen creëerde het bedrijf een goede reputatie onder college atleten. Bowerman wilde graag het ontwerp van de Onitsuka schoen verbeteren, terwijl Knight alleen maar kon bedenken hoeveel meer winst het zou opleveren om hun eigen schoen te produceren en te verkopen. Jeff Johnson, een werknemer, bedacht de naam “Nike”, afgeleid van de Griekse godin van de overwinning, en het beroemde logo werd voor $35 ontworpen door Caroline Davidson, die op dezelfde universiteit zat als Knight. Het was op dat historische moment dat Nike echt werd geboren.

Nike verliet Onitsuka Tiger in 1972 en de allereerste Nike schoen maakte zijn debuut op de Olympische trials in de Verenigde Staten: de “Moon shoe”. Een jaar later werd Steve Prefontaine de eerste grote atleet die een Nike schoen droeg in competitie. In 1974 droomde Bowerman opnieuw van verbeteringen. Dit keer ging het om een nieuwe buitenzool. Door rubber in een wafelijzer te gieten creëerde Bowerman een geheel nieuwe buitenzool.

Rond 1978 begon Nike zijn producten in het buitenland te verkopen; de Keniaanse marathonloper Henry Reno brak vier wereldrecords op Nike schoenen, en tennisster John McEnroe bracht extra aandacht in de tennisscene door Nike producten te dragen.

Het merk Nike

Vandaag de dag staat Nike bekend om vele sneaker silhouetten, maar is altijd herkenbaar aan de beroemde ‘Swoosh’ die op elk model prijkt. Het meest populair zijn de Air Force 1, Air Max 90, Dunk, Air Max 1, Air Max Plus, Air Max 270, Blazer, Air Max 95, Air Max 97, Huarache en Vapormax, om er maar een paar te noemen!

Geassocieerd met grote atleten als Rafael Nadal, Cristiano Ronaldo, en Tiger Woods, is Nike sterker dan ooit, voortdurend inspelend op de behoeften van de atleten en erkend als een van de beste sportmerken ooit.

Nike Sneakers – True To Size?

Nike Sneakers vallen vaak klein uit, dus je kunt beter een maat groter nemen bij je aankoop.