Skip to content
Brand

Zo style je de classic adidas Gazelle

7 oktober 2022 14:00
Zo style je de classic adidas Gazelle

Het adidasGazelle model is met zijn tijdloze design al jaren een klassieker. Het lage silhouet is in veel verschillende outfits te combineren. Bekijk hier de 6 beste manieren waarop jij jouw adidas Gazelle sneaker kunt stylen en scoor jouw volgende outfit voor het herfstseizoen.

adidas Gazelle

Het Gazelle model werd in de jaren ’70 geïntroduceerd en was direct al een hit. De sneaker heeft een minimalistische look en brengt de welbekende drie adidas strepen naar zijn design. Volgens Gary Aspden, sneakerliefhebber en al jaren werkzaam bij adidas, is de Gazelle in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een instant classic.

adidas gazelle
Foto adidas

Als het gaat over het design-DNA van adidas Originals-schoenen, zijn de adidas Gazelle-gympen voor mij de vaandeldrager,” vertelt Gary (adidas, 2022). “Het diepgeverfde suède bovenwerk met de ‘T’-teen, de contrasterende witte strepen met de zigzag randjes, de zoolrand met textuur – het is adidas design op zijn allerbest.

Ondanks dat de Gazelle nooit écht weggeweest is uit de sneakercultuur, zien we anno 2022 het model steeds meer terugkeren. Of je de sneaker nu in een sportieve outfit combineert of juist meer naar de skate style neigt; hier vind je 6 manieren waarop je de adidas Gazelle kunt dragen.

1. Kies een retro look

De adidas Gazelle werd in de jaren ’70 voor het eerst gereleased en heeft dan ook een retro look. Blijf dicht bij het DNA van de sneaker en ga voor een 70s inspired look. Combineer een fluwelen hoodie met een flared joggingbroek. Ga voor opvallende kleuren en breng op deze manier ode aan de jaren ’70.

Neem een kijkje bij de adidas Originals collectie en doe hier jouw inspiratie op.

adidas Gazelle
Foto’s adidas

2. Casual as usual

adidas Gazelle Casual

Met een casual outfit kun je eigenlijk nooit fout gaan. Het strakke design van het Gazelle model is gemakkelijk te combineren met een trainingsbroek met een losvallende fit. Combineer dit met een sport top en een oversized jack en breng balans in je outfit met het tijdloze design van de adidas Gazelle. En voilà! Een casual, maar uitgedachte outfit.

Neem een kijkje bij de sport collectie bij adidas en scoor jouw trainingspak.

3. Mix & Match

Niks schreeuwt meer fashion dan matchende sets. Combineer een comfy joggingbroek met een matching jacket en je outfit is weliswaar compleet. Speel met kleurencombinaties en combineer een contrasterend matching trainingspak met jouw adidas Gazelle sneakers.

In de adidas Originals collectie vind je nu een hoop aantal colorways van jouw favoriete trainingspak. Of je nu voor een velours pak gaat of toch neigt naar de classic Firebird collectie, elk item gaat goed met de Gazelle sneaker.

adidas Gazelle Mix and Match

4. Laagjes op laagjes

adidas Gazelle

Met het herfstseizoen voor de deur kunnen we weer flink uitpakken met het samenstellen van outfits. Combineer verschillende, het liefst contrasterende, kleding items en kom met de meest unieke kleding combinaties.

Het leuke aan het gebruiken van meerdere laagjes in jouw outfit, is dat het je look eindeloze mogelijkheden biedt. Het ingetogen design van de adidas Gazelle brengt op zijn beurt weer balans in jouw fit.

5. Ga voor een opvallende twist

Combineer een basic, neutrale outfit met een opvallende colorway van de adidas Gazelle. De sneaker is tegenwoordig in enorm veer verschillende kleuren te verkrijgen, dus voor iedereen is er wel een geschikt paartje. Ga voor een all-black outfit en kies voor een rode colorway om zo meer aandacht te brengen naar je sneakers.

Combineer jouw Gazelle sneaker met een tijdloos leren jack, strakke joggingbroek en paar classic adidas sokken.

adidas Gazelle

6. De ‘Coastal Grandfather’ look

adidas Gazelle Coastal Grandfather

Als laatste hebben we de ‘coastal grandfather’ look en deze look heeft misschien ietwat uitleg nodig. TikTok-er Lex Nicoleta bedacht de ‘coastal grandmother’ term en hintte hiermee naar de moeiteloze en chique stijl van senioren die aan de kust verblijven. Deze outfit heeft een ‘less is more’ feel en combineert verschillende klassieke pieces.

Combineer zachte kleuren met geruite printjes en verfijnde materialen. De adidas Gazelle sneakers geven de outfit een jongere twist.

Dit zijn een aantal outfit inspiraties waarmee jij de Gazelle kunt stylen. Bekijk de adidas Gazelle collectie en shop jouw favoriete colorway. Klik op de button hieronder om de verschillende colorways van de sneaker te bekijken.

Vergeet niet de Sneakerjagers app te downloaden en blijf op de hoogte van alle laatste releases.