Skip to content
Sustainability

Zijn sneakerheads op zoek naar duurzaamheid?

17 februari 2023 18:28
Zijn sneakerheads op zoek naar duurzaamheid?

Zijn sneakerheads op zoek naar duurzaamheid en hoe kunnen merken hierop inspelen?” een belangrijke vraag die steeds meer mensen stellen. Onlangs werd onze partner, WEAR, genoemd in een onderzoeksrapport van Canvas8, een onderzoeks- en consultancybureau dat zich richt op consumententrends en innovatie. Het bedrijf ging op zoek naar een antwoord op de vraag.

In het rapport wordt WEAR als een goed voorbeeld genoemd voor merken die willen inspelen op de groeiende vraag naar duurzaamheid in de sneakerindustrie. WEAR verkoopt pre-loved sneakers en biedt ook diensten aan om sneakers te reinigen, wat bijdraagt aan een meer duurzame benadering van sneaker cultuur.

Het rapport stelt dat merken de tweedehandsmarkt moeten verkennen en pre-loved paren in hun marketingcampagnes of content moeten opnemen. In plaats van steeds meer nieuwe producten te produceren.

Uit het onderzoek blijkt dat consumenten steeds meer bewust zijn van de impact van hun aankopen op het milieu, en merken moeten hierop inspelen om te kunnen blijven groeien. Lees hier het volledige rapport.

Benieuwd naar meer sneaker nieuws? Bekijk dan de Sneakerjagers nieuwspagina via de button hieronder!

Bekijk de originele tekst hier!