Skip to content
Events

Zalando komt met Sneakerness naar Amsterdam

1 juni 2022 15:05
Zalando komt met Sneakerness naar Amsterdam

Zalando is de presenting partner van Sneakerness. De vorige editie in Zürich was een groot succes voor beiden. Ook voor het komende event in de Kromhouthal in Amsterdam heeft de mode-retailer een hoop in petto.

Heb jij nog geen outfit voor Sneakerness Amsterdam op 4 en 5 juni 2022? Klik dan snel op de knop hieronder.

Sneakerness Amsterdam 2022

Sneakerness is een van de grootste sneakerevenementen ter wereld. Sinds 2008 worden er jaarlijks edities georganiseerd in verschillende steden in Europa en daarbuiten. De volgende editie in Amsterdam wordt gehouden op zaterdag 4 en zondag 5 juni in de Kromhouthal. Tijdens dit evenement zijn er veel verschillende activiteiten te doen. Je kunt uren langs verschillende stands lopen om limited edition sneakers te bekijken en te kopen, maar er zijn ook veel andere dingen te doen, want Sneakerness draait ook om lifestyle.

Zalando bij Sneakerness

Zalando is namelijk ook aanwezig bij het grote sneaker-evenement Sneakerness. Zij verzorgen een hoop verschillende activiteiten. Je kan meedoen aan een win-actie om een kunstwerk van Jonas Cozone te winnen en je kan de Convo Talkshow live bijwonen met Armin Shah, Yuki Christus en Défano Holwijn. Bij de Convo liveshow zijn Big2 en Careaux te gast en zij zullen praten over de nostalgie van iconische sneakers in Nederland.

Zalando ging ook met Sneakerness mee naar Zürich. Hier kon je ook kunstwerken van Jonas winnen, maar ook een hoop andere activiteiten doen. De beelden hieronder zijn van het sneaker-evenement in Zürich.

Zalando Sneakerness
Sneakerness Zürich
Zalando Sneakerness
Zalando Sneakerness
Afbeeldingen Sneakerness via Zalando

Zalando

Zalando is een groot online fashion en lifestyle platform opgericht in 2008 in Berlijn. Via Zalando kan jij jouw favoriete kledingmerken kopen, maar ook exclusieve sneakers releases. Het merk zet zich steeds meer in voor de straatcultuur en geeft hen dan ook een podium.

Zalando’s ‘Go Noticed’ campagne in Nederland

Naast Sneakerness heeft Zalando nog iets anders voorbereid voor de Nederlandse sneaker community. Zalando’s ‘Go Noticed’ campagne is al in verschillende landen te zien, maar nu is deze ook in Nederland. Met de ‘Go Noticed’ campagne geeft de Duitse mode-retailer een platform aan de lokale community van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De campagne is in samenwerking gemaakt met Glamcult Studio.

In Rotterdam heeft Zalando het skate-collectief NEW WAVE uitgelicht. Dit collectief zorgt voor een veilige plek voor vrouwelijke en queer skaters. Negara Faghir en Kim Butter zetten zich in voor empowerment van personen die ondervertegenwoordigd zijn en over het hoofd gezien worden in de skateboardcultuur en samenleving.

Zalando's 'Go Noticed' Campagne
Skate-collectief NEW WAVE
Zalando's 'Go Noticed' Campagne
Beelden talenten via Zalando

Voor Amsterdam zijn er drie verschillende talenten uitgelicht. Rapper Leafs zet zich in voor jongeren met dezelfde achtergrond als hij en vertelt via zijn liedjes hoe dit hem heeft gevormd. Het andere duo zijn de zussen Tisja en Ziarah Janssen. De twee Sisters maken samen kunst met de visie van een inclusievere wereld.

Zalando's 'Go Noticed' Campagne
Rapper Leafs
Zalando's 'Go Noticed' Campagne
Sisters Janssen

De laatste stad die de ‘Go Noticed’ campagne vertegenwoordigt is Eindhoven. De breakdancegroep ‘The Ruggeds’ zijn geïnspireerd door de cultuur van Breaking. Als groep, maar ook als individu, heeft deze cultuur hen geleerd om origineel te zijn.

Zalando's 'Go Noticed' Campagne
Breakdancegroep ‘The Ruggeds’
Zalando's 'Go Noticed' Campagne

Sneakerjagers en Zalando wensen jullie een geweldige tijd bij Sneakerness 2022!