Skip to content
Upcoming

Zal de Nike Dunk Low University Blue het beste design van het jaar worden?

25 april 2021 15:00
Zal de Nike Dunk Low University Blue het beste design van het jaar worden?

Nike Dunk breidt hun collectie uit met de Nike Dunk Low University Blue. Zowel de High als Low versie van het iconische silhouet zijn mega populair geworden, maar het is bij deze sneaker toch echt de colorway die alle aandacht lijkt te trekken.

University Blue

Net als de Nike Dunk Low Coast die in januari 2021 dropte, is de nieuwe Dunk Low verschenen met een wit-blauwe colorblocking. Dit keer met een University Blue kleur die prominent aanwezig is in de geschiedenis van Nike. Deze kleur refereert namelijk naar Michael Jordan zijn collegiale dagen op Chapel Hill in North Carolina. Daar begon MJ zijn basketbal carrière met zijn lichtblauwe uniform.

Nike Dunk Low Coast DD1503-100
Nike Dunk Low ‘Coast’
Nike Dunk Low University Blue DD1391-102
Nike Dunk Low ‘University Blue’

Als eerbetoon voor Michael Jordan en de universiteit, kwam dit jaar nog de Air Jordan 1 Retro HighUniversity Blue’ uit. Dit wordt door sommige mensen omschreven als het beste Air Jordan design van 2021.

Sneaker details | DD1391-102

By Nike

Nike Dunk Low brengt al vanaf 1985 sicke Dunks op de markt en ze blijven ons de laatste jaren erg verbazen, dus of de University Blue kicks ‘het beste design van het jaar’ zullen zijn is nog maar de vraag. Het silhouet is wel superclean! De kicks hebben een basis van wit leer op de zijkanten, tenen, enkelkraag en tong. Dit wordt gecombineerd met blauwe overlays en branding, zoals het Nike Swoosh logo op de zijkanten en Nike branding op de tong. Daarnaast zie je de twee kleuren elkaar aanvullen op de rubberen zolen.

Release informatie | Nike Dunk low ‘University Blue’

Het is nog even afwachten wat de officiële releasedatum is, maar voor nu is de verwachte releasedatum 20 mei 2021. Aan de schoen zal een prijskaart van €100,- hangen. Houd onze releasekalender in de gaten om de precieze datum van de Nike Dunk Low ‘University Blue’ niet te missen!

Nike Dunk Low 'University Blue'

DD1391-102 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

Ben je benieuwd naar andere releases, sneaker gerelateerde content of leuke Sneakerjagers winacties? Download onze app dan hier en mis nooit meer het laatste sneaker nieuws!
Check hieronder ook nog de Nike Dunk Low ‘Coast’ en de Air Jordan 1 ‘University Blue’.

Nike WMNS Dunk Low 'Coast'

DD1503-100 · Prijs vanaf €154,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Retro High 'University Blue'

555088-134 · Prijs vanaf €252,-

Naar alle aanbieders