Skip to content
Watch

Wear Your Sneakers Ep. 4 met Matthijs en Esther

23 december 2022 13:52
Wear Your Sneakers Ep. 4 met Matthijs en Esther

De vierde aflevering van Wear Your Sneakers is te bekijken op het Sneakerjagers YouTube-kanaal. In deze podcast praten de oprichters van WEAR, Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen, over de duurzame transitie in de fashion en sneaker industrie. Voor de vierde aflevering zullen er twee gasten aan tafel schuiven, namelijk Matthijs van der Meulen en Esther van Adrichem.

WEAR

De hosts van de show Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen zijn de oprichters van WEAR in Rotterdam. WEAR heeft een store in de Koopgoot waar ze sneakers een tweede leven geven. In de store geven ze je oude sneakers een grondige schoonmaakbeurt waardoor ze weer nieuw lijken. Daarnaast knappen ze tweedehands sneakers op en verkopen die vervolgens voor een passende prijs.

Wear Your Sneakers

Het duo wil met het bedrijf de afvalberg van weggegooide kleding en schoenen verminderen. Dit doen zij door sneakers een nieuw leven te geven. WEAR-medewerkers zijn opgeleid tot ‘sneakercleaners’ en leren de fijne kneepjes van het opknappen van gebruikte sneakers.

Ze geloven in een duurzame, schonere en inclusievere economie. Met het business model van WEAR hebben ze een stap in de goede richting gezet.

Matthijs van der Meulen

De eerste gast van deze aflevering is Matthijs van der Meulen. Hij is van alle markten thuis, maar er wordt in de podcast vooral gesproken vanuit zijn rol bij Sneakerness. Hij is sinds het begin betrokken bij Sneakerness en is door zijn tomeloze inzet recent benoemd tot co-CEO van de organisatie.

Wear your sneakers

Matthijs is een alleskunner op het gebied van online marketing en heeft enorm veel ervaring in het opzetten van online marketingstrategieën. Toen hij zich in 2014 aansloot bij de organisatie van Sneakerness, is zijn passie voor sneakers zijn werk geworden.

Esther van Adrichem

De tweede gast van deze aflevering is Esther van Adrichem. Esther is naar eigen zeggen de ”most colorful sneaker lover you’ll ever meet”. Haar passie voor sneakers is enorm en ze ziet tot haar genoegen de sneakerindustrie steeds inclusiever worden.

Wear your sneakers

Met enorm, bedoelen we echt enorm, ze heeft meer dan 100 sneakers en is nog lang niet klaar met verzamelen. Naast dat ze een passie voor sneakers heeft, heeft ze de studie Media, Informatie & Communicatiemanagement afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam en haar diploma voor Mediastyling Mode aan Akademie Vogue behaald.

Vierde aflevering

Hosts, Pim en Lorenzo praten met de gasten over de sector waar zij actief in zijn. Daarnaast delen zij hun mening over de evolutie van de ‘sneakerhead’, hoe de sneakerwereld zo mainstream is geworden en nog veel meer.

Wear your sneakers
Wear your sneakers

De vierde aflevering is nu te bekijken op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers. Benieuwd naar andere afleveringen van de podcast? Ook deze kun je bekijken op het kanaal!

Volg ons op Instagram om geen enkele episode van Wear Your Sneakers te missen!