Skip to content
Sustainability

Wear Your Sneakers Ep. 3 met Arthur van der Kroft

29 september 2022 20:30
Wear Your Sneakers Ep. 3 met Arthur van der Kroft

De derde aflevering van Wear Your Sneakers zal op donderdag 29 september 2022 om 20.00 uur te zien zijn op het Sneakerjagers YouTube-kanaal. In deze podcast spreken de oprichters van WEAR, Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen, over duurzaamheid in de sneaker industrie. Voor de derde aflevering schuift DFNS Founder en CEO, Arthur van der Kroft, aan.

WEAR

De Wear Your Sneakers podcast wordt gehost door WEAR oprichters Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen. WEAR is een initiatief uit Rotterdam en heeft een eigen store in de Koopgoot waar ze sneakers een tweede leven geven. Bij WEAR kun je jouw gedragen sneakers inleveren en laten cleanen. Ook kun je refurbished sneakers voor een lage prijs scoren.

Wear your sneakers
Foto’s Sneakerjagers l v.l.n.r. Lorenzo, Arthur, Pim

Sinds 2020 is WEAR enorm gegroeid. Zo heeft de store recent een nieuwe locatie geopend en het team uitgebreid. De werknemers bij WEAR worden opgeleid tot ‘sneaker cleaners’ en leren de fijne kneepjes van het refurbishen van tweedehands sneakers.

Met dit initiatief willen Pim en Lorenzo een stap richting duurzaamheid in de sneaker scene zetten. In de podast Wear your sneakers praten ze met verschillende gasten over het duurzaamheidsprobleem in de fashion- en sneaker industrie. Dit keer is Arthur van der Kroft te gast.

Arthur van der Kroft

In de derde aflevering van de WEAR your sneakers podcast gaan Pim en Lorenzo in gesprek met Arthur van der Kroft, Founder & CEO van DFNS. Met meer dan 25 jaar ervaring in de Footwear industrie, waarvan 8 jaar als Senior Vice President & General Manager van Converse EMEA, is Arthur niet bepaald een lichtgewicht.

In deze aflevering duiken we in zijn meest recente onderneming, DFNS. DFNS is een lifestyle brand dat zich richt op het cleanen van sneakers. Hierin staat innovatie en duurzaamheid centraal.

De cleaning kits van DFNS zijn ontworpen met oog op duurzaamheid. Zo zijn de ‘water based’ producten biologisch afbreekbaar. De sprays en gels hebben op microscopisch niveau krachtige ingrediënten gekregen die ervoor zorgen dat de sneakers weer zo goed als nieuw lijken, zonder het milieu te beschadigen. De productlijn van DFNS bestaat uit diverse producten voor het onderhouden van je sneakers zoals een Footwear Cleaner, Footwear Protector en Footwear Refresher.

Sinds de oprichting van DFNS in 2019, is het hard gegaan met het lifestyle brand. In de afgelopen jaren heeft het merk samengewerkt met namen als The North Face en UFC en kan DFNS brands als Nike en Patta Running Team als vaste partner beschouwen.

Wear your sneakers
Wear your sneakers

Ook WEAR is groot liefhebber van DFNS en gebruikt de biologisch afbreekbare producten in het cleanen van sneakers. In de podcast aflevering vertelt Arthur meer over de missie en toekomst van DFNS.

Derde aflevering

Wear your sneakers

Op donderdag 29 september 2022 komt de derde aflevering van Wear your sneakers online. De aflevering staat om stipt 20:00 uur online op het Sneakerjagers YouTube-kanaal.

Benieuwd naar de voorgaande aflevering van de podcast? Ook deze zijn te zien op het Sneakerjagers YouTube-kanaal.