Skip to content
Upcoming

WEAR Store Rotterdam opent zijn nieuwe locatie

10 juni 2022 21:00
WEAR Store Rotterdam opent zijn nieuwe locatie

WEAR Store opent op 11 juni 2022 zijn nieuwe locatie. De store breidt zich uit en vestigd zich in een groter pand in de Koopgoot, Rotterdam. Ook is het team in de afgelopen weken flink gegroeid en heeft de store sinds kort zijn eigen merchandise. De verhuizing van een pop-up store naar een vaste locatie klinkt dan ook als de juiste volgende stap.

WEAR Store

De WEAR Store in Rotterdam krijgt een nieuwe locatie. WEAR werd in 2020 opgericht door Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen en in 2021 kreeg WEAR zijn eigen pop-up store. Met hun store, willen ze sneakers een tweede leven geven. Zo kun je bij Wear je sneakers voor een tientje al laten ‘cleanen’. Ook zamelt WEAR gedragen sneakers in en verkoopt deze na een grondige schoonbeurt in hun winkel.

Wear store Rotterdam
Pim Roggeveen – Foto’s Sneakerjagers
Lorenzo van Galen

Naast duurzaamheid, zet WEAR zich ook op sociaal maatschappelijk gebied in. Zo werken er bij WEAR mensen met onbenut arbeidspotentieel en kunnen zij bij Pim en Lorenzo hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Dit begon met hun vaste cleaner Tugrul, maar is dit in de afgelopen weken uitgegroeid tot een volledig WEAR team.

Wear store Rotterdam

Met hun werk biedt Wear een alternatief in het kopen van nieuwe sneakers. Door sneakers een tweede leven te geven, vermindert WEAR de CO2-uitstoot en willen ze de fashion afvalberg verkleinen. Ook heeft WEAR een eigen YouTube serie ‘Week of WEAR’ en hebben ze een eigen podcast bij Sneakerjagers.

Verhuizing naar de Koopgoot

Na zo’n jaar een locatie gehad te hebben aan de Van Oldenbarneveltstraat in Rotterdam, breidt de store zich uit en krijgt het een nieuw pand. Met de uitbreiding van het team, de collectie aan refurbished sneakers en een eigen merchandise lijn, opent de WEAR Store een groter pand in de Koopgoot. Hier kun je net zoals bij de oude locatie jouw oude ouders inleveren, laten cleanen of een refurbished paartje scoren.

Wear store Rotterdam

De afgelopen weken waren de brandings van WEAR al te spotten op het nieuwe pand. Ook legden Pim en Lorenzo beelden vast van hun verhuizing in hun ‘Week of Wear’ serie op YouTube. En nu, zaterdag 11 juni 2022, opent het pand eindelijk zijn deuren voor bezoekers.

Wear store Rotterdam
Wear store Rotterdam

De nieuwe vestiging van de WEAR Store komt op de oude locatie van de Pindakaaswinkel. In het nieuwe pand kun je ook de nieuwe merch scoren. Met wanden vol refurbished sneakers is het zeker het bezoeken waard.

WEAR your sneakers

Naast de opening van hun nieuwe winkel, heeft WEAR ook een nieuwe podcast serie bij Sneakerjagers. In de podcastserie ‘WEAR your sneakers’ praten Pim en Lorenzo over duurzaamheid in de sneakerwereld en fashion industrie.

Wear store Rotterdam
Wear store Rotterdam

Iedere episode zijn er verschillende mensen te gast die in gesprek gaan over onderwerpen als duurzaamheid en innovatie. In de aflevering van 9 juni waren Sarah Vehmeijer en Michel Rosenquist te gast. Check de aflevering hieronder.

Wil je meer op de hoogte blijven van WEAR en hun volgende stappen? Check dan hun Instagram en houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates. En mocht je zaterdag 11 juni toevallig in de buurt van Rotterdam zijn, vergeet dan niet om langs te gaan bij de grand opening van de nieuwe WEAR Store.