Skip to content
Newsfeed

WEAR lanceert innovatieve AI sneaker cleaning chatbot

16 november 2023 20:21
WEAR lanceert innovatieve AI sneaker cleaning chatbot

De Rotterdamse cleaning service WEAR introduceert hun eigen digitale sneaker cleaning expert. Met de input van WEAR helpt deze digitale assistent je stap voor stap bij het cleanen en onderhouden van sneakers. Op deze innovatieve manier wil WEAR het schoonmaken van schoenen makkelijker maken.

WEAR AI cleaning chatbot

Het team van WEAR komt met een eigen AI-tool. Sinds WEAR gestopt is met het aanbieden van cleaning- en reparatiediensten, is het verlengen van de levensduur nog altijd de missie van het bedrijf. ‘Vanaf de start van WEAR is het onze missie geweest om awareness te creëren rondom het thema ‘care & repair'”, vertelt Pim Roggeveen, co-founder WEAR.

“We hebben de afgelopen jaren dan ook veel kennis opgedaan binnen dit onderwerp, die
we graag willen delen. Awareness creëren is een, maar je moet mensen ook de juiste tools bieden om het heft in eigen handen te nemen. Deze digitale assistent in combinatie met onze eigen Eco- Friendly Footwear Cleaning Kit is daar perfect voor”,
aldus Pim.

Met de AI-tool wil WEAR gebruikers gepersonaliseerde adviezen bieden over het reinigen en onderhouden van sneakers. Door foto’s te uploaden toont de tool hoe je de desbetreffende sneakers het beste kunt schoonmaken en neemt het materiaal, kleur en specifieke vlekken in acht om veilige en effectieve cleaning methoden voor te stellen.

Lorenzo van Galen, ook co-founder van WEAR: ”Toen OpenAI de GPT-functie lanceerde was het 1+1=2 en zijn we begonnen met het maken van de GPT. We hebben er al veel informatie in gestopt, maar weten ook dat de tool pas beter wordt na verloop van tijd. Zodra meer mensen het gaan gebruiken, kunnen we echt stappen gaan maken en de impact vergroten.”

Naast cleaning adviezen biedt de WEAR AI cleaning chatbot ook tops voor onderhoud. Momenteel si de Sneaker Cleaning Expert van WEAR enkel beschikbaar voor gebruikers van ChatGPT4 via de webbrowser of app. Bekijk de site van WEAR voor meer informatie en start cleaning!

WEAR Cleaning Chatbot