Skip to content
Newsfeed

WEAR haalt nieuwe financiering op voor uitbreiding

22 maart 2024 09:00
WEAR haalt nieuwe financiering op voor uitbreiding

Sneakerstartup WEAR heeft afgelopen week een nieuwe financiering opgehaald bij Stichting DOEN en Rabo Foundation. Het initiatief kwam recent nog met de ASICS Reconditioned collectie en WEAR Collect, waarmee men gemakkelijk tweedehands sneakers op kan sturen. Met deze investering willen founders Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen verder uitbreiden.

WEAR

Op 20 maart 2024 heeft WEAR een financiering van twee ton opgehaald bij Stichting DOEN en Rabo Foundation. Met dit geld gaat WEAR het platform nieuw leven inblazen en hun aanbod uitbreiden. Daarnaast willen founders Roggeveen en van Galen ook een online inzameling starten.

De markt voor tweedehands kleding groeit enorm hard. Een positief iets, vindt ook het duo van WEAR, maar het kan soms ook averecht werken. “Soms weet de klant niet zo goed waar die moet beginnen. Wij van WEAR willen dat jouw duurzame sneakerreis bij WEAR begint”, vertelt van Galen. Om dit te realiseren, wil het duo investeren in een duidelijk programma en een breed aanbod aan merken.

Ook Roggeveen is erg blij met de investering van Rabo Foundation en Stichting Doen: “Onze klantenkring groeit met de dag. We zien steeds meer mensen kiezen voor tweedehands sneakers, iets wat bij ons begint. We opereren vanuit een niche. Iedereen praat over duurzame mode, maar schoenen zijn daarin een vergeten kindje.”

Beeld WEAR

Volgens Roggeveen staan we pas aan het begin van het verduurzamingsproces van de sneaker industrie. Ondanks dat het een veelbesproken onderwerp is, wordt er weinig actie ondernomen. “Dit komt deels omdat de consument er nog weinig om vraagt en deels omdat de wetgeving nog niet dwingend genoeg is. Dit gaat snel veranderen”.

2026

Hier verwijst hij naar de beslissing van de Europese Unie waarin schoenen in 2026 een verplicht onderdeel worden van de UPV textiel. Handelaren zullen dan ook transparanter zijn in wat ze verkopen. Roggeveen: ”De exacte uitwerking van de UPV zal zoals met alle nieuwe wetgeving gepaard gaan met veel vragen, maar die afkoelperiode is op den duur voorbij.”

Volgens het duo is het erg belangrijk dat men op Europees niveau bezig is met het verduurzamen van de mode-industrie. “Dit biedt ook veel kansen voor zoals wij”, aldus Roggeveen. De investering helpt hier ook een handje bij.