Skip to content
Sustainability

Wat doet Patagonia aan sustainability? Check aflevering twee van Sneakerjagers Pure

13 oktober 2020 15:57
Wat doet Patagonia aan sustainability? Check aflevering twee van Sneakerjagers Pure

Patagonia is op het gebied van duurzaamheid al decennia lang baanbrekend. De core values van het Amerikaanse kleding merk staan dan ook in het teken van sustainability. In de tweede aflevering van Sneakerjagers Pure hebben we Jelle Mul te gast. Als Senior Marketing Manager van Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Patagonia weet Jelle natuurlijk alles van duurzaamheid bij een van de grootste outdoor brands ter wereld.

Patagonia

Bij het maken van de beste producten staan functionaliteit, verstelbaarheid en vooral duurzaamheid centraal. Patagonia vindt dan ook dat de meest directe manier waarop we de ecologische impact kunnen beperken is met items die generaties lang meegaan. Het maken van de beste producten die lang meegaan en herbruikt of gerepareerd kunnen worden is belangrijk voor het redden van de planeet.

Met tal van initiatieven probeert Patagonia dan ook de wereld en zijn schoonheid te herstellen. Kijk bijvoorbeeld naar het 1% for the Planet initiatief. Hiermee besteedt het merk uit Californië 1% van de sales voor het behoud en herstel van de natuurlijke omgeving. Dit doet Patagonia al sinds 1985. In 2002 hebben zelfs de oprichter van Patagonië, Yvon Chouinard, en Craig Mathews, eigenaar van Blue Ribbon Flies, een non-profit organisatie opgericht om andere bedrijven aan te moedigen hetzelfde te doen.

Worn Wear

Een ander initiatief van Patagonia is het Worn Wear program. Dit is een hub om je gebruikte Patagonia gear te laten repareren. Waarom zullen we notabene de items die we toch al bezitten weggooien? Door de producten langer te gebruiken en te maken wanneer het kapot is consumeren we minder.

Met een speciale bus rijdt Patagonia de Verenigde Staten door om kleding te repareren. Je kunt dit natuurlijk zelf doen, of afgeven en het laten doen. Check de foto’s en video van dit initiatief hieronder.

De nieuwe aflevering van Sneakerjagers Pure kun je bekijken op YouTube kanaal van Sneakerjagers of beluisteren op Spotify vanaf dinsdag 13 oktober vanaf 20:00. Wil je niets missen van deze podcast? Abonneer dan op het Sneakerjagers YouTube kanaal!