Skip to content
Upcoming

Wasted Youth x Nike SB Dunk Low: Mogelijke Releasedatum

2 maart 2021 21:30
Wasted Youth x Nike SB Dunk Low: Mogelijke Releasedatum

Nike SB dropt de ene samenwerkingen na de andere in 2021. Het Skateboard merk heeft aangekondigd ook een collab met Wasted Youth te hebben. Eindelijk is er een mogelijke releasedatum bekend. Op 22 maart 2021 zal waarschijnlijk de Wasted Youth x Nike SB Dunk Low droppen! Bekijk de samenwerking hier:

Wasted Youth x Nike SB Dunk Low
Images via Instagram @yankeekicks

Wasted Youth

Wasted Youth is een Japans merk opgericht door grafisch ontwerper Verdy. Samen met zijn andere merk: Girls Don’t Cry heeft Verdy zijn welverdiende plaats verdiend in de streetwear scene in Japan, maar ondertussen ook zeker in de rest van de wereld. Zijn grafische illustraties op zijn kledinglijnen vallen goed in de smaak. Dit keer heeft Verdy samengewerkt met Nike SB om een unieke SB Dunk Low te creëren.

Girls Don't Cry
Image via Instagram @verdy

Wasted Youth X Nike SB Dunk Low | DD8386-001

Van een afstandje lijken de schoenen simpel zwart te zijn gehouden. Maar wanneer je een stukje inzoomt, zie je dat er veel details zijn gebruikt op de SB Dunk Low’s. Het design lijkt inspiratie te hebben gehaald uit de ‘Punk’ stroming. Er is gebruik gemaakt van zwarte denim lappen die over elkaar zijn genaaid. Dit patchwork geeft de schoen een robuuste uitstraling.

Wasted Youth x Nike SB Dunk Low
Nike SB Dunk

Verder zijn er bijzondere details toegevoegd, die ook doen denken aan de ‘Punk’ stroming. Zo zijn op de hakken op de achterkant van beide schoenen de woorden ‘Wasted’ en ‘Youth’ verdeeld. Hieronder zijn zilveren ringetjes bevestigd. De stitching van het patchwork heeft grotendeels dezelfde zwarte kleur gekregen. Af en toe is deze vervangen door een witte of rode kleur.

Verder zijn er leren details aangebracht, bijvoorbeeld bij de toebox en swoosh. Aan de binnenkant van de schoen, is over de swoosh een opvallende rode bloem te vinden. De bloem lijkt een tulp te zijn, deze is vaker afgebeeld op de kleding van Wasted Youth.

Wasted Youth x Nike SB Dunk Low

Nike SB Samenwerkingen

Nike SB dropt de ene samenwerking na de andere. In maart staan er maar liefst drie collabs op de planning, waaronder deze zwarte SB Dunk met Wasted Youth. Vandaag dropte een samenwerking met Carpet Company, waarbij een uniek design op de SB Dunk High werd ontworpen. Ook zijn er maar liefst vier colorways met Supreme ontworpen op de SB Dunk Low. De Nike SB x Supreme collab zal 4 maart releasen.

Nike SB x Carpet company
Supreme x Nike SB Dunk Low
Images via Nike

Ben jij enthousiast over de Wasted Youth x Nike SB Dunk Low samenwerking? De mogelijke releasedatum staat nu op 22 maart 2021 om 09:00 uur, via onder andere Nike. De SB Dunk zal verkrijgbaar zijn vanaf €110. Blijf de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten houden om de definitieve releasedatum niet te missen!

Wasted Youth X Nike SB Dunk Low

DD8386-001 · Prijs vanaf €105,-

Naar alle aanbieders
DD8386-001