Skip to content
Upcoming

Wantigga – The Turnover Episode 54

1 oktober 2022 15:45

Zoals we beloofd hebben, zal The Turnover jullie elke week vermaken met een gloednieuwe aflevering. We hebben niet gelogen, dus hier hebben we weer een geweldige set. Deze week heeft DJ Turne zijn goede vriend Wantigga uitgenodigd.

Wantigga

De gast van deze week in De Omslag is Jonathan Tan, beter bekend onder zijn artiestennaam Wantigga. Tan is een Nederlandse rapper, producer en DJ. Wantigga groeide op in een Indiaas gezin als zoon van een predikant. Daardoor kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met de muziekwereld via gospelmuziek. Toen hij ouder werd, wilde hij zijn kennis verbreden en verschillende stijlen leren kennen. Hij verdiepte zich in hiphop en elektrische muziek, en begon beats te produceren voor zijn zelfgeschreven teksten.

In 2008 bracht hij zijn eerste projecten als producer uit onder het Amsterdamse label Kindred Spirit met het producerscollectief Javaans Jongens. Remixen van zijn beats verschenen op Soundcloud. Deze remixen kregen support van onder andere Aluna George en DJ Maxwell. Na deze internationale aandacht begon Wantigga te toeren in Nederland, Europa en Azië. Ook draaide hij op verschillende festivals zoals Tomorrowland, Lowlands, Pukkelpop en Down The Rabbit Hole.

Met zijn platina-gecertificeerde tune “Lové,” een samenwerking met de Franse rapper Damso, zette Wantigga zichzelf op de internationale radar van liefhebbers van de futuristische soul genre. Hij produceerde ook zijn eerste tune op 12-jarige leeftijd en bracht in 2016 zijn eerste EP genaamd ‘Pillow Talk’ uit onder het Franse label Roche Musique. Dat project volgde hij op met de EP ‘Suddenly Everything’. In 2017 startte hij zijn eigen muziekopleiding in Deventer en is hij ook docent aan de Herman Brood Academie geweest.

Zorg ervoor dat je deze week naar The Turnover met Wantigga luistert, want we garanderen je dat je een geweldige tijd zal hebben!

Weekly episodes

The Turnover van Sneakerjagers brengt elke week een nieuwe en geweldige dj-set. Volg de Sneakerjagers Instagram en hou onze watch-pagina in de gaten om nooit meer een nieuwe aflevering te missen!