Skip to content
Upcoming

Wacko Maria x Vans droppen hun LP-print op de Slip-on

28 april 2021 23:08
Wacko Maria x Vans droppen hun LP-print op de Slip-on

Vorige maand dropte Wacko Maria x Vans hun LP-print collectie op de Vans OG Authentic LX in verschillende colorways. De merken hebben net aangekondigd dat hun print ook te zien zal zijn op het klassieke Vans Slip-on model. Bekijk de eerste beelden van de opvallende sneakers hieronder!

Wacko Maria x Vans

Wacko Maria

Wacko Maria werd opgericht in 2005 door ex-voetbal spelers Keiji Ishizuka en Atsuhiko Mori. Het kledingmerk komt uit Japan en staat bekend om hun opvallende prints. Hun inspiratie halen ze vooral uit muziek en de Japanse cultuur. Hun bekendste kledingstuk is toch wel hun Hawaiiaanse bloezen die ze met opvallende prints bekleden.

roses
leopard print blouse
blouse print
Images by Wacko Maria

Vans Slip-on

vans classic slip-on
Image by Vans

Vans introduceerde de Classic Slip-on, in 1977. De oorsprong van de schoen kwam eigenlijk van een instapschoen die werd geproduceerd door het bedrijf waar Paul Van Doren eerder voor werkte. De sneaker had een een anti-slipzool en was ontworpen voor als bootschoen. De sneaker werd populair in de skateboard scene en de sneaker scene.

Wacko Maria x Vans

De sneakers komen in drie verschillende colorways: in het paars, bruin en wit. De canvas upper van het Slip-on model is bedekt met een print van zwarte, glanzende LP’s. De vinyl platen representeren de liefde van muziek van Wacko Maria. Als je goed kijkt, zie je dat in het midden van de platen de bekende checkerboard print te zien is. Dit zwart-wit geblokte design, heeft Vans veel gebruikt op hun sneakers, waaronder de Slip-on.

Vans Slip On
Wacko Maria x Vans

Verder zijn op de upper witte stiksels te zien en een witte elastieken band. De zool is klassiek wit gelaten met een zwarte rand. Ook is het Vans label te zien aan de zijkant.

Wacko Maria x Vans

Zoals eerder gezegd, staat Wacko Maria bekend om hun bloezen. Daarom zijn er voor deze drop, passende overhemden ontworpen in drie kleuren: wit, oranje en blauw. Ook hierop is de unieke LP-print te zien, die groter zijn afgebeeld dan op de sneakers.

Wacko Maria x Vans
Images by Wacko Maria

Kun je niet wachten op de drop? Bekijk via de buttons hieronder dezelfde LP-print op het OG Authentic LX model. De kleuren zijn wel anders, zo is er een pastel blauwe, gele en roze kleur te zien. Dit pack releasde in maart 2021 en zijn nog steeds verkrijgbaar!

Wacko Maria X Vans OG Authentic LX 'Records' - Light Pink

VN0A4BV95941 · Prijs vanaf €48,-

Naar alle aanbieders

Wacko Maria X Vans OG Authentic LX 'Records' - Light Mint

VN0A4BV95911 · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders

Wacko Maria X Vans OG Authentic LX 'Records' - Sail

VN0A4BV95921 · Prijs vanaf €62,-

Naar alle aanbieders

De Wacko Maria x Vans Slip-on’s zullen waarschijnlijk releasen op 15 mei 2021 en verkrijgbaar zijn via de Vans website. Houd onze Releasekalender in de gaten om de exacte releasedatum niet te missen! Download ook de Sneakerjagers App en zet je berichtmeldingen aan, dan krijg je een melding elke keer wanneer een nieuwe sneaker releast!