Skip to content
Upcoming

Voor de Converse x Chinatown Market sneakers is gedurfd een understatement 🔥

11 maart 2021 20:04
Voor de Converse x Chinatown Market sneakers is gedurfd een understatement 🔥

Chinatown Market en Chuck Taylor hebben een gedurfde NBA-collectie ontworpen, die bestaat uit vier schoenen. Alle vier de sneakers zijn geïnspireerd op de iconische kampioenschap jackets van ontwerper Jeff Hamilton. Lees verder voor alle details over de vier colorways van Converse x Chinatown Market!

Jeff Hamilton inspired

Voor de collectie zijn de Converse Pro Leather en Chuck 70 hi silhouetten gebruikt. De ontwerpen van de NBA-collectie zijn ter ere van de jackets van Jeff Hamilton. In 1998 ontwierp hij een jacket voor de Lakers en in 2002 voor de Bulls. Twee basketbalteams uit Amerika, die destijds een ’three-peat’ (drie keer opeenvolgende kampioenschap) hadden binnengehaald. Net zoals de jackets hebben de sneakers een gedurfde look gekregen.

Sneaker details

‘Deze collectie gedurfd noemen is een understatement. De schoenen zijn van de toekomst met hun ongeëvenaarde over-sized graphics en maxed-out kleuren’, aldus Converse. Daarnaast noemen ze de sneakers ‘een eerbetoon’ aan de teams.

Het verbeterde Chuck 70 silhouet geeft ons een retro moderne vibe. Het bovenwerk heeft een duurzaam canvas. De buitenzool is gemaakt van rubber en hetzelfde geldt voor de voorkant van de schoen. De OrthoLite binnenzool zorgt voor langer comfort en voor demping. De Pro Leather’s hebben een leren bovenkant, ronde voorkant, vetersluitingen en rubberen zolen. Op de sneakers is de geschiedenis van de teams af te lezen in details en op de achterkant van de Pro Leather sneakers staat de branding van ChinaTown Market. Op de achterkant van de 70 High Top staat zowel het ChinaTown Market logo, als die van Converse.

Jeff Hamilton converse x chinatown market x NBA x chuck taylor design

Lakers Chuck 70 high top

De Lakers Chuck 70 zijn bedekt in gedurfde all-over graphic. Er is gebruik gemaakt van gezeefdrukte skylines met palmboom en geweven patches waar de eerste twee kampioensjaren ’72 en ’80 van het team op staan. De stijlvolle contrasterende witte tong en veters geven de schoen rust.

lakers chunk 70 high top converse x chinatown market
lakers chunk 70 high top converse x chinatown market back

Bulls Chuck 70 high top

Deze leren Chuck 70 zijn bedekt in de rood met zwarte Chicago Bulls kleuren. Ook hier zijn de kampioensjaren opvallend te zien. Dit keer staan ze er alle drie op. ’91 en ’93 en ’98. Net zoals bij de Laker versie, geven de contrasterende witte tong en veters een cleane look.

By Allike

Lakers Pro Leather

Deze Pro Leather’s zijn bedekt in de paars met gele Lakers kleuren. Ook op de voorkant wordt duidelijk gemaakt dat het om het basketbalteam gaat. Hier staat ’02 in het groot, met daaronder ‘Lakers’. 02 staat voor het jaartaal 2002, samen met de ‘3-in-a-row’ aan de zijkant, geeft dit hun derde kampioenschap aan die destijds plaatsvond. Op de zijkanten van de schoen is zowel Converse als Lakers branding te zien. De gele veters en de lichtblauwe voorkant en ster zorgen dat de kicks een opvallende verschijning zijn.

Bulls Pro Leather

Deze Pro Leather’s zijn bedekt in de rood, wit en zwarte Bulls kleuren. Er is zowel Converse als Bulls branding te zien. Op de linker schoen staat Chicago en op de rechter staat Bulls. Ook hier staat op de zijkant van de sneaker ‘3-in-a-row’, wat een verwijzing is naar de drie keer gewonnen kampioenschappen van het team. Daarnaast hebben de kicks blauwe verters, die voor een opvallend contrast zorgen.

By Converse

Release | Converse x Chinatown Market

De NBA-collectie van CTM en Converse releasen op 12 maart 2021 om 10:00 uur en zullen verkrijgbaar zijn vanaf €112,- euro.

Chinatown Market X Converse Chuck Taylor 70

171243C · Prijs vanaf €69,-

Naar alle aanbieders

Chinatown Market X Converse Chuck Leather

171242C · Prijs vanaf €45,-

Naar alle aanbieders

Chinatown Market X Converse Pro Leather 'Garnet'

171241C · Prijs vanaf €73,-

Naar alle aanbieders

Chinatown Market X Converse Pro Leather

171240C · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders

Wil jij deze release niet missen? Houdt dan onze nieuwspagina en releasekalender in de gaten voor alle updates!