Skip to content
Events

Voices of Fashion: Myles O’Meally

29 juli 2021 14:29
Voices of Fashion: Myles O’Meally

De tentoonstelling Voices of Fashion is al sinds 5 juni te zien in het Centraal Museum in Utrecht. Deze expositie kan je nog bezoeken tot en met zondag 15 augustus 2021, dus wees er snel bij. Voices of Fashion draait om Black Couture, schoonheid en verschillende stijlen.

Wij van Sneakerjagers mochten ook meedoen aan de Voices of Fashion tentoonstelling en zijn in gesprek gegaan met belangrijke namen uit de Nederlandse sneaker wereld, waaronder Design Engineer Myles O’Meally.

Wie is Myles O’Meally?

Myles O’Meally is opgegroeid in Birmingham. De vader van Myles werkte bij een sportcentrum, waardoor sport een groot onderdeel werd van zijn jeugd. Hierdoor begon hij met tennis in zijn jongere jaren en kwam hij bij de top vijfentwintig beste tennissers onder de achttien jaar in het Verenigd Koninkrijk. Deze ervaring wakkerde een interesse voor schoenen aan bij Myles.

Myles studeerde Sport Technology en deed een master in Design Engineering. Hij verhuisde naar Amsterdam en kreeg een baan aangeboden bij Nike als Footwear Developer. Deze baan was erg geschikt voor Myles want hij kende de sporttechnieken, maar hij wist ook hoe een product gemaakt moet worden. De kans is dus groot dat de Nike kicks die jij nu aan hebt door hem zijn ontworpen.

Na een jaar in Amsterdam plaatste Nike Myles over naar Saigon in Vietnam. Hier werd het werk technischer en mocht hij zelfs meewerken aan de projecten met Off-White. Hij was elke dag in de fabriek om de prototypes zo goed mogelijk te maken.

Myles O'Meally
Image by Myles O’Meally

Areté

Na vijf jaar had O’Meally besloten weg te gaan bij Nike. Myles wilde meer dingen doen dan alleen ontwikkelen. Zo ontstond zijn eigen agency Areté. Met zijn agency combineert hij sporttechnologie en mode.

Toen Myles wegging bij Nike vertrok hij naar Parijs om de trends te bekijken. Een overduidelijke trend was de samenkomst van luxe en sport. Dit sloot goed aan bij Areté.

O’Meally hoorde van een vriend dat Raf Simons zijn eigen schoenenlijn wilde ontwerpen. Al gauw hadden Myles en Raf een gesprek over de mogelijkheden die ze elkaar konden bieden en werd Raf Simons Areté’s eerste klant.

Door te werken voor Raf Simons kon Myles zijn artistieke kant meer de vrije loop laten gaan. Hoe de schoen er uit zag was erg belangrijk, maar de functionele technologieën waren net zo belangrijk. Bij Nike waren de functionele technologieën belangrijker dan het uiterlijk.

Naast projecten voor Raf Simons heeft Myles ook projecten gedaan voor McQ Alexander McQueen, Athletics FTWR, Daily Paper en Filling Pieces.

De Voices of Fashion tentoonstelling kan je nog bezoeken tot en met 15 augustus 2021 in het Centraal Museum in Utrecht. Hier kom je meer te weten over Myles O’Meally, maar ook over andere sneakerhelden waaronder Edson Sabajo en Rocky Hehakaija. Koop je kaartjes en reserveer je tijdslot via de knop hieronder.

Volg ons op Instagram en download de Sneakerjagers app om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws en van de nieuwste releases.