Skip to content
Events

Voices of Fashion: DJ Turne

11 juli 2021 14:00
Voices of Fashion: DJ Turne

De tentoonstelling Voices of Fashion is al sinds 5 juni te zien in in het Centraal Museum in Utrecht. Deze tentoonstelling kan je bezoeken tot en met 15 augustus 2021. Voices of Fashion draait om Black Couture, schoonheid en verschillende stijlen.

Wij van Sneakerjagers doen ook mee aan de Voices of Fashion tentoonstelling en zijn in gesprek gegaan met prominente namen uit de Nederlandse sneaker wereld, waaronder DJ Turne.

Wie is DJ Turne?

DJ Turne, Turne Edwards, is geboren en getogen in Amsterdam en is al een lange tijd bezig als DJ. In de jaren 90 stond hij voor het eerst achter de draaitafel. Al gauw leerde hij de kunst van het draaien en was zelfs Snoop Dogg fan. Turne speelt zowel R&B tunes als underground hiphop. Hij speelt alles zolang het publiek danst en geniet. Zijn management is No Cutz No Glory.

In de Nederlandse clubscene kennen veel mensen zijn naam. Hij stond vaak in Paradiso en op het festival Lowlands in Biddinghuizen. Daarnaast stond Turne wekelijks op het technofestival Thuishaven toen COVID-19 nog niet bestond. Komende zomer mag hij plaatjes draaien op het grote festival Mysteryland.

In 2019 deed DJ Turne mee aan de Red Bull 3Style World DJ Championship in Taiwan. Dit is de grootste wedstrijd voor diskjockeys waar hij Nederland mocht vertegenwoordigen. Turne kwam erg ver in deze competitie en haalde de finale.

Als dit nog niet genoeg was kan je iedere vrijdagavond naar DJ Turne luisteren op Sublime. Hij speelt daar drie uur lang leuke tunes tussen 21:00 uur en 24:00 uur.

Turne is geen onbekende van Sneakerjagers. Hij heeft eerder al een aantal sets gedaan voor de Sneakerjagers Radio waaronder de Back to Back to Back, een set voor de 90s Week en hij heeft onze April Special gedraaid. Daarnast heeft hij Tim Beumers een keer vervangen bij De Grote Tim & Tom Sneaker Show en heeft hij nu zijn eigen serie bij ons genaamd The Turnover.

The Turnover op Sneakerjagers Radio

The Turnover is een nieuw concept voor Sneakerjagers Radio. Zoals de naam verklapt is deze serie met DJ Turne. Deze show komt iedere zaterdagmiddag om 16:00 uur online. De eerste aflevering kwam afgelopen zaterdag 3 juli uit.

De afleveringen van deze radioshow zijn altijd een verrassing. Het kan zijn dat de DJ gasten heeft, maar dit hoeft niet altijd. Afgelopen aflevering was sneakerhead en DJ Cutnice te gast in het huis van Turne. Het kan ook zijn dat de afleveringen een bepaald thema aanhouden. Dit is allemaal pas te zien tijdens de show zelf.

De show wordt dus opgenomen bij DJ Turne thuis in Amsterdam. Turne eet dan met zijn gasten een zelf gekookte maaltijd. De gasten hoeven namelijk niet altijd diskjockey te zijn. Zo weet je nooit wat je deze week van The Turnover kan verwachten.

Luister de eerste aflevering van The Turnover met DJ Turne en DJ Cutnice hieronder.

Tot en met zondag 15 augustus 2021 kan je de Voices of Fashion tentoonstelling bekijken en meer te weten komen over zowel DJ Turne als veel andere sneakerhelden in het Centraal Museum in Utrecht. De tickets kun je online kopen op de website van het Centraal Museum via de knop hieronder.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sneaker wereld? Volg ons dan op Instagram en houd onze blogs dagelijks in de gaten.