Skip to content
Where to Cop

Voetbal als inspiratie voor fashion

7 juni 2018 14:52
Voetbal als inspiratie voor fashion

Voetbal is een sport die je vanuit verschillende perspectieven kan bekijken. Dat blijkt wel weer als je de verschillen tussen de volgende twee designers ziet. Virgil Abloh, oprichter van OFF-WHITE, en Kim Jones hebben allebei een andere kijk op de prachtige sport.

Nike X OFF-WHITE “Football, Mon Amour”

Voor Virgil Abloh is voetbal een kans om zijn jeugdherinneringen vorm te geven. Bijvoorbeeld dat hij naar hip-hop luisterde terwijl hij onderweg was naar voetbalwedstrijden. Abloh vindt het heel interessant om lifestyle te combineren met sport. Het is namelijk bijzonder op hoeveel vlakken deze twee overeenkomsten hebben. Denk bijvoorbeeld aan de felle kleuren die voetbalschoenen hebben om op te vallen, net zoals je outfit moet opvallen.

Het geweldige aan de historie van voetbal is dat alles zijn eigen stijl heeft. Abloh was zeer geïnspireerd doordat er bij Europese clubs altijd een sponsor op de borst stond, en nog steeds staat. Met de nieuwe collectie van NIKE X OFF-WHITE wilde Abloh de verschillende soorten typografie eren.

De nummers op de shirts zijn de rugnummers van Abloh die hij droeg toen hij nog op voetbal zat. Het zwart witte shirt met het schaakboordpatroon is ontworpen met oog op de Tsjechische strepen.

Op elk shirt zit het logo van een leeuw die stippen aan het jongleren is. De leeuw is een eerbetoon aan “Ubiquitous Crests”. De stippen staan weer symbool voor waar je een voetbal moet raken. Het moet simpel maar begrijpelijk zijn.

De collectie “Football, Mon Amour” is begonnen door de Nike Flyknit Zoom Fly die hij heeft ontworpen. Hij wilde communiceren waar een voetballer de bal moet raken op de schoen, want als je een bal wilt schieten is je voet/oog coördinatie de enige kans om de bal goed te raken. De Flyknit Zoom Fly zijn dezelfde schoenen als die je op het veld draagt alleen met een Zoom Fly zool.

De collectie van Virgil Abloh is vanaf 14 juni 2018 om 09:00 verkrijgbaar. In deze collectie zitten de Nike Mercurials, Jerseys en Flyknit Zoom Fly. >> Shop de collectie hier.

NIKE X KIM JONES “Football Reimagined”

Kim Jones ziet voetbal als een kans om fashion een andere draai te geven. Hij gebruikt de traditionele voetbalkledingstijl – korte broek, shirt en trainingsvest – en maakt er een dagelijks kledingstuk van. Deze lijn is geïnspireerd door de London punk style van de 70’s en 80’s en laat zien hoe belangrijk het is om een uniform te dragen.

In plaats van het tenue alleen zien op het veld, wilde Kim Jones zorgen dat het tenue meer zichtbaar zou worden. Hij was geïnspireerd door het concept van “Do It Yourself”. Zorgen dat je een eigen stijl creëert door anders te denken. Door deze gedachte kan je iets nieuws creëren.

Het idee om iets nieuws te creëren heeft hem ook geholpen bij het ontwerpen van de nieuwe sneaker. Het is een hybrid van zijn favoriete schoenen. Het is een Nike Mercurial gecombineerd met een Footscape, the Vandal en de Air Max 97. Combineer deze schoenen en dan krijg je het volgende design.

Deze collectie zal op 7 juni 2018 om 09:00 gereleased worden. >> Shop de collectie hier & shop de sneakers hier!