Skip to content
Watch

VIJZ bespokes te gast in eerste aflevering van Sneakerjagers podcast

6 september 2019 13:21
VIJZ bespokes te gast in eerste aflevering van Sneakerjagers podcast

Bekijk HIER de eerste aflevering.

Zondag 8 september is het zover, dan start het eerste podcast seizoen van Sneakerjagers. Eén van de gasten in de eerste aflevering Sam van IJzendoorn, oprichter van VIJZ Bespokes.

Sam is in 2013 begonnen met het restaureren van sneakers op zijn zolderkamer. Onder de naam VIJZ wilde hij oude collector-items weer tot leven brengen vanuit een enorme passie voor sneakers. De naam VIJZ is afgeleid van zijn achternaam van IJzerdoorn. Vanaf 2016 besloot Sam dat het anders moest en wilde hij het ambacht schoenmaker en ondernemerschap combineren. In 2017 kocht hij zijn eerste naaimachine en was hij dag en nacht te vinden achter dit apparaat om zodoende de juiste techniek onder de knie te krijgen. Nu is elk paar sneakers ontworpen, ontwikkeld en uitgevoerd door Sam zelf met liefde en aandacht voor elk detail. Op zijn insta pagina vind je veel van zijn creaties die hij heeft gemaakt voor zijn inmiddels grote klantenkring.

Eind 2017 had Sneakerjagers al een uitgebreid interview met Sam en we zijn nu heel benieuwd wat er allemaal is gebeurd met hem het afgelopen jaar. Wie zijn zijn klanten nu? Hoe gaat hij te werk? Wat vindt hij eigenlijk zelf heel mooi? Wat kost dat nou?

Sam vertelt in de podcast uitgebreid over zijn methode, passie en liefde voor het vakmanschap. We waren dan ook erg blij met zijn bijdrage aan onze eerste podcast.

De eerste aflevering met onder andere Sam van IJzendoorn is te beluisteren vanaf zondag 8 september op iTunes en Spotify en te zien op Youtube.

VIJZ bespokes Sneakerjagers podcast
Eén van VIJZ zijn recente projecten