Skip to content
Brand

Vier het 40 jarig bestaan van de Nike Air Force 1 met Join Forces

17 oktober 2022 10:04
Vier het 40 jarig bestaan van de Nike Air Force 1 met Join Forces

Het zal niemand ontgaan zijn dat één van de meest populaire modellen van Nike de Air Force 1, dit jaar 40 jaar bestaat. Het silhouet van Bruce Kilgore is voor het eerst uitgekomen in 1982 en was sindsdien een regelrechte hit. Om dit te vieren komt Nike met het Join Forces pack, wat een eerbetoon is aan vier decades iconisch AF1 design.

Naast het Join Forces pack lanceert het merk een campagne ter ere van de gemeenschappen die de sneaker het meest omarmden, om samen de meest iconische schoen aller tijden te vieren. Bekijk een korte video hieronder!

Vier 40 jaar Air Force

Van muzikanten tot artiesten tot steetweariconen: de Air Force 1 was altijd al meer dan alleen een sneaker. Daarom worden er verschillende community’s van de Force in de spotlights gezet door middel van een campagne.

Memphis Jookin

Memphis Jookin is veel meer dan gewoon een performance. De groep heeft een gedeelde liefde voor de stijl, de gemeenschap en de cultuur die ze samen hebben gecreëerd. Van buurtgarages tot parkeerterreinen, overal komen Jookers samen.

So Dope Dance Academy

In Soweto, Johannesburg in Zuid-Afrika komen dansers samen om hun krachten te bundelen. Onder leiding van Tarryn “TNT” Alberts, die So Dope Dance Academy oprichtte. Met deze Acadamey wil ze kansen creëren voor de plaatselijke jeugd.

The Council

Door steun, begeleiding en een familie sfeer te bieden, creëert The Council ruimte voor vrouwen om te groeien als artiesten en mensen, terwijl ze de wereld laten zien hoe krachtig hun beweging kan zijn.

Join Forces

Nike heeft om het 40 jarig bestaan van de Air Force 1 te vieren negen nieuwe colorways ontworpen, die vallen onder het pack ‘Join Forces’. De ontwerpen zijn geplaatst op de Air Force 1 Low en de Air Force 1 High. Als laatste heeft het merk ook nieuwe kleding items toegevoegd, die het pack helemaal compleet maken. Werp een blik op een aantal kleurstellingen hieronder!

Nike Air Force 1 ’07 LV8 ‘Malachite’

De eerste colorway heeft een klassiek ‘Sail’ bovenwerk van getrommeld leer. Op de heel staat een kleine ’40’ in reliëf, omringd door sterretjes, ter ere van de verjaardag van de sneaker. Gouden details op de veterogen en dubraes combineren mooi met het ‘Malachite’ leer op de Swooshes en hiel.

Nike Air Force 1 '07 LV8 Men's Shoes
Nike Air Force 1 '07 LV8 Men's Shoes

Nike Air Force 1 ’07 LV8 ‘Team Red’

Als volgt de ‘Team Red’, een colorway die niet te missen is door de rode zool en binnenvoering. De gehele basis komt in een ‘Sail’ kleur waardoor de rode details extra opvallen. Op de hiel is een logo geplaatst die verwijst naar de originele tekst die werd gebruikt in 1982.

Nike Air Force 1 '07 SE Damesschoen
Nike Air Force 1 '07 SE Damesschoen

Nike Air Force 1 ’07 LV8 ‘White’

Natuurlijk heeft het merk ook een neutrale colorway uitgebracht, namelijk de ‘White’. Het merk heeft gekozen voor een witte leren basis met zwarte Swooshes, hiel tabs, en logo’s. Daarnaast wordt het ontwerp afgerond met de gebruikelijke 40th Anniversary insignes.

Nike Air Force 1 '07 LV8 Herenschoen
Nike Air Force 1 '07 LV8 Herenschoen

Nike Air Force 1 High SE ‘Blue’

Zoals eerder benoemd zijn er ook nieuwe colorways voor de Air Force 1 High uitgekomen. De eerste combineert een ‘Sail’ basis met blauwe details. Aan de binnenkant is het insigne van Bruce Kilgore, geborduurd en op de binnenzool wordt verwezen naar de jaren 82-22 van het silhouet.

Nike Air Force 1 High SE Damesschoenen
Nike Air Force 1 High SE Damesschoenen

Nike Air Force 1 High SE ‘Green’

De laatste colorway is een zeer opvallende, deze komt bijna volledig in het groen en is afgewerkt met witte details. Net als de vorige bevat ook deze de 40th anniversary details, zoals het reliëf op de hiel en de gouden dubraes.

Nike Air Force 1 High SE Damesschoenen
Nike Air Force 1 High SE Damesschoenen

Dit waren een aantal colorways van het Join Forces pack! Neem vooral ook zelf een kijkje op de website voor de gehele collectie. Samen met Nike vier je het 40 jarig bestaan van de Air Force 1!

Vergeet vooral ook niet om Sneakerjagers te volgen op Instagram! Alleen dan blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!