Skip to content
Upcoming

De nieuwe Nike Dunk SB ‘White Widow’ 4/20

13 april 2018 10:57
De nieuwe Nike Dunk SB ‘White Widow’ 4/20

Op 20 april dropt de nieuwe collab tussen Nike SB en Todd Bratrud. Hoe kan het ook anders dan dat de sneaker een referentie is naar 4/20 en op 20 april dropt. De Nike Dunk SB ‘White Widow’ is dan ook geïnspireerd op de gelijknamige wietsoort.

Dat Todd voor een wiet geïnspireerde sneaker gaat is niet geheel verrassend. De eigenzinnige ontwerper heeft namelijk al eerder een door wiet geïnspireerde schoen uitgebracht. In 2010 had die samen met Nike SB de Dunk High ‘Skunk’ uitgebracht. Todd Bratrud is tegenwoordig een van de meest gewilde designers voor skatemerken. Met zijn ruige en extreme illustraties past hij perfect in de ruwe skatescene.

Voor de nieuwe samenwerking is de keuze gevallen op een Dunk SB Mid, een half hoge sneakers met een strap. De colorway, bestaand uit groen en en gebroken wit, is geïnspireerd op de kleuren die ‘White Widow’ heeft. Om deze lijn door te trekken is er gekozen voor geruwde suède dat een ‘pluizige’ uitstraling creëert.

De sneaker zal op 14 april al uit komen bij Familia skateshop in Minneapollis. Maar niet getreurd hij word op 20 april ook gereleased bij andere Nike SB retailers. Welke retailers dat precies worden is even afwachten. Houd voor meer informatie Sneakerjagers en de releasekalender in de gaten.


Nike Dunk SB ‘White Widow’

Releasedatum: 20 april