Skip to content
Newsfeed

VERDY onthult zijn volgende Nike SB Dunk Low en Ishod 2 collab

25 maart 2024 19:33
VERDY onthult zijn volgende Nike SB Dunk Low en Ishod 2 collab

Wie had gedacht dat een pluizig, kleurrijk karakter genaamd Visty de volgende colorway zou worden voor de Nike SB Dunk Low en Ishod 2? Als je bekend bent met de creativiteit van VERDY, de man achter Girls Don’t Cry, dan had je deze collab misschien wel zien aankomen. Na de rode ‘Girls Don’t Cry’ SB Dunk Low in 2019 komt de graphic artist in 2024 met de VERDY x Nike SB Dunk Low en Ishod 2 ‘Visty’.

Van pluche naar sneakers

Het begon allemaal in 2021, toen VERDY voor het eerst zijn Visty-karakter introduceerde als een schattig limited edition pluchen knuffel. Het was een eerbetoon aan zijn RISE ABOVE solo-expositie in Tokio. En nu, krijgt Visty een nieuw leven op het iconische Dunk Low en Ishod 2 silhouet.

Visty VERDY
VERDY ‘Visty’ Plush Toy (2021)

De Dunk Low en Ishod 2 bevatten een mix van kleuren, die de pasteltinten van VISTY tot leven brengen in een mix van texturen. Op de Dunk Low is er pluizig groen te zien op de neus, zijpanelen en tong, terwijl de harige kraag een vleugje roze toevoegt dat mooi past bij de leren Swooshes. Voor de overlays is gekozen voor blauw ribfluweel. En tot slot, verschijnt er een gele kleur op de veters en de tussenzool, die rust op een groene rubberen buitenzool.

De Ishod 2 komt in dezelfde kleurencombinatie van lichtgroen, blauw, roze en geel. Deze kleuren komen samen op de gemengde materialen van suède, mesh en leer. Hoewel er nog geen volledige preview van het paar is vrijgegeven, kun je ‘VERDY’ branding vinden op de zijkant van de tong van de rechterschoen.

Release details

Stay tuned voor verdere updates rondom de VERDY x Nike SB Dunk Low en Ishod 2 ‘Visty’ door regelmatig de Sneakerjagers nieuwspagina te raadplegen. We verwachten dat deze releases net zo exclusief zullen zijn als de eerste, met misschien zelfs een Japan exclusive drop.

Nike SB Dunk Low 'Visty'
Nike SB Dunk Low 'Visty'
Nike SB Dunk Low 'Visty'