Skip to content
Newsfeed

VEJA x MARNI brengen tweede samenwerking uit

18 oktober 2022 17:39
VEJA x MARNI brengen tweede samenwerking uit

VEJA en MARNI presenteren nu hun tweede release van hun collectie. Drie silhouetten met nieuwe kleurstellingen wachten op ons. We laten je hier de paartjes in detail zien!

De collab komt op de VEJA V-10 en de high-top V-15. Alle drie de sneakers zijn voorzien van een kleurrijke ‘doodle print’, die doet denken aan een schetsmatige tekening. Ken je het merk MARNI nog niet? We geven je een korte introductie:

Dit is MARNI

MARNI is een luxemerk dat bekend staat om zijn onconventionele benadering van mode. De samenwerking met VEJA illustreert het engagement van het merk om individualiteit te vieren door middel van creativiteit. Elk paar van de drie silhouetten wordt met de hand in elkaar gezet, waarbij de rechterschop verschilt van de linkerschop om de originaliteit van het ontwerp te benadrukken.

Dit zijn de nieuwe VEJA x MARNI

De bovenkant van de VEJA x MARNI is gemaakt van koeienhuid afkomstig van boerderijen in Uruguay en gelooid in Brazilië in een Leather Working Group Gold-gecertificeerde looierij. Het bruinen gebeurt zonder het gebruik van gevaarlijke of verboden chemicaliën. VEJA gebruikt conventionele kleurstoffen die voldoen aan de voorschriften en besteedt aandacht aan het waterverbruik tijdens het looiproces. Daar staat VEJA om bekend. Wist je dat nog niet? Lees dan hier meer over het merk:

>>> Veja Nieuws – Sneakerjagers <<<

De zolen zijn gemaakt van 31% Amazonerubber, 22% rijstafval en 12% gerecycled rubber. Hier is een voorproefje van de collab!

De collectie wordt vanaf 13 oktober 2022 exclusief via VEJA en MARNI uitgebracht. Vanaf 20 oktober 2022 zullen de kicks ook verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers. Zoals gewoonlijk kun je alle informatie over retailers, prijzen en maten krijgen via de buttons an de zijkant!

Meer sneakers van Veja? Bekijk dan onze sneaker zoekmachine! Via Sneakerjagers Sustainable vind je meer duurzaam sneaker nieuws, modellen en meer:

Veja Marni